Secția Oncologie de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va fi relocată. Unde a fost amenajat serviciul de spitalizare zi!

Secția Oncologie de la Spitalul Județean ”Mavromati”  Botoșani va fi relocată. Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, a declarat că secția va fi mutată temporar, pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare, care ar putea începe în luna octombrie.

Secția de Oncologie va intra în reabilitare în acest an, probabil prin octombrie. Nu vreau să dau termene până nu sunt stabilite toate elementele, însă secția de oncologie va fi relocată, cu restrângerea activității altor secții, oftalmologie și ORL. Acestea au fost deciziile atât din punct de vedere epidemiologic și a directorului medical. Va fi o restrângere a activității, dar e necesară. Nu se poate reloca în altă parte oncologia”, a declarat Corneliu Prepeliță.

De asemenea, serviciul de spitalizare zi al Secției oncologie a fost amenajat la parter, în spațiul unde a funcțioat Secția diabet.

Investiția de la Oncologie presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. În paralel, vor fi redimensionate instalațiile electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale și va avea loc o recompartimentare a întregii clădiri după legislația în vigoare. Proiectul, finanțat de Compania Națională de Investiții, asigură și dotările necesare pentru Secția Oncologie.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *