FOTO Povestea a doi copii din Botoșani, abandonați de mamă de mici, care au nevoie de o casă. Tatăl a luptat din răsputeri să-i țină alături de el

Ștefan și Alex, de 8 respectiv 10 ani, au fost abandonați de către mamă, încă de la vârsta când probabil aveau cea mai mare nevoie de ea…la 3 respectiv 5 ani. Din acel moment totul a căzut pe umerii lui Iulian, tatăl lor care efectiv a tras cu dinții să îi țină alături de el, în contextul în care autoritățile erau pregătite să îi ia. Și asta nu e tot, cu toate greutățile pe cap mai avea în grijă o persoană fără ambele picioare, adică tatăl lui care de asemenea necesita îngrijire și atenție specială.

Așadar,  botoșăneanul de 35 de ani s-a trezit cu doi copii mici și un tată fără ambele picioare și alte boli în îngrijire toți locuind într-o singură cameră a unui bordei (casă) vechi de peste 100 de ani. Aflat într-un sat care nu ii oferea absolut nicio șansă a unui loc de muncă însă unde să fii lucrat cu doi copii mici și o persoană cu handicap grav care aveau nevoie de el 24h din 24h.

Așa începe povestea lor: Iulian, Ștefan și Alex pentru că bunicul lor a decedat. Timpul a trecut și Iulian(tatăl) s-a dovedit vrednic și de toată isprava pentru că a muncit cât a putut și pe unde a putut iar dovada stă în faptul ca are lângă el doi băieți minunați, educați, ascultători dar mai ales muncitori atât cât vârsta le permite. A lor gospodarie spune multe despre ei iar faptul că din nimic au reușit să aibă o vacuță, 4-5 purceluși și o capră cu doi iezi spune multe despre acest om.

Ca orice părinte bun își dorește mai mult pentru ai lui copii și cel mai mult și-ar dori să le ofere un spațiu în care să aibă un minim de confort care pentru ei ar fii WOW. Un dormitor, o baie pe care nu au avut-o niciodată…Chiar mi-a arătat că a reușit să își ia câteva bucăți de BCA și câteva bare de fier în acest sens

„Domnu Marius, am tot carpit-o pe ici pe colo dar are peste 100 de ani”, spune tatăl.

Este un om care nu fumează și nu bea, un om care a făcut din nimic ceva vizibil, un om foarte apreciat de ceilalți și respectat tocmai pentru voința și seriozitatea lui. Pentru că toate greutățile vieții l-au intarit și nu dărâmat, pentru că nu și-a găsit scuze scufundandu-se in vicii care să-l distrugă pe el și cei mici.

„Mai spun încă odată; atunci când mama lui Ștefan și Alex a plecat, la scurt timp autoritățile au fost aproape de ai lua și duce la un centru însă omul ăsta chiar a făcut minuni și a reuși să îi țină lângă el, să îi educe și să le ofere mai mult decât a avut. Pentru că ei să aibă o viață și o casă normală dar mai ales șansa de a se dezvolta frumos pentru că părerea mea este că ei chiar sunt un caz care dacă sunt ajutați și nu pentru situația in care sunt ci pentru că ei au demonstrat că își pot schimba viața în bine…au voință, sunt seriosi și muncitori și cel mai important, au arătat toate astea. Povestea este cu mult mai lungă și impresionantă însă nu știu câți ar sta să citească tot noi trăind într-o lume pe „repede înainte” însă sper să fie atât cât să vă intre la suflet și să veniți cât mai mulți alături de noi, cei care deja suntem aici, cei care deja sunt parte din cele 15 case construite până acum și celelalte sute de acțiuni din ultimii 8 ani pentru mii de alte suflete… Noi, Marius și Prietenii suntem șansa lor chiar dacă va fii un proiect super dificil din cauza accesului la ei însă oamenii din sat sunt dispuși să ne ajute cu căruțele dacă va fii cazul. Eu imi doresc din tot sufletul să le dăm această șansă însă nu depinde doar de mine ci depinde de noi toți”, este mărturia lui Marius, cel care vrea să ajute această familie.

Urmareste-ne pe Google News

Casa ar urma să fie construită în Iacobeni, comuna Dângeni, județul Botoșani. Cei care vor să ajute la construirea căsuței pot contribui  începând cu doar 1$ până la cât poate și dorește fiecare: patreon.com/AsociatiaMariussiPrietenii. 

Donatii prin PayPal: PayPal: https://www.paypal.me/donatiinuk
REVOLUT: +40787 554842(nr de Ro) http://revolut.me/mariusprietenii
Donații cu absolut orice card, în orice monedă şi comision 0 direct pe site-ul asociației https://www.mariussiprietenii.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *