Primele școli din municipiul Botoșani care vor finaliza lucrările de reabilitare sunt Școala 10, respectiv Școala 12. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a declarat că în maxim o lună, elevii celor două unități de învățământ vor desfășura procesul instructiv-educativ în condiții moderne. Și lucrările de la Școala 7 Botoșani sunt avansate.
”Va trebui să facem cu toții un efort, pentru că nu vor fi finalizate școlile la începutul acestui an, cum era și firesc de altfel. Am avut contracte de lucrări cu o perioadă de 12 luni, iar cele mai întârziate au fost semnate acum o lună de zile, contractul pentru Liceul de Artă, pentru că am organizat de mai multe ori licitații și nu a fost interes la început. Dar sunt și școli avansate, unde cerem sprijin părinților pentru o perioadă scurtă, maxim o lună de zile. Este vorba de Școala 10, care este aproape finalizată, Școala 12 și la Școala 7 este un stadiu avansat, dar sunt constructori și constructori. Unii și-au dorit să terminate înainte de termen și au avut această posibilitate, au fost mai puternici și mai serioși, alții sunt în grafic, dar acest grafic este pentru o perioadă de un an de zile”, a declarat Cosmin Andrei.
El spune că jumătate din școlile din municipiu au intrat în reabilitare și urmează ca și celelalte școli să fie prinse pe următorul exercițiu financiar. Cele mai întârziate lucrări sunt la Liceul Pedagogic.
”Au întrebat botoșănenii pe rețelele de socializare și cu alte ocazii, de ce au început toate proiectele odată. Și le răspund că așa a fost posibilitatea, s-a deschis o linie de finanțare pentru o perioadă scurtă: ori depuneam proiecte, ori nu, Și am ales să depunem pentru jumătate din școlile din municipiul Botoșani, pentru că nu ne mai întâlnim cu astfel de oportunitate. Cele care nu au fost prinse, pot fi prinse, și pregătim acest lucru, pe următorul exercițiu financiar, dar pentru aceste școli avem și dotările, avem lucrări care practic în final vor conduce la imobile cu adevărat schimbate. Am scos parchetul din sălile de clase și sub parchet era un alt parchet cu mucegai, aducă nu erau condiții, chiar dacă la primă vedere așa părea și am intervenit până la cărămidă. Avem instalații de filtrare a aerului, vom avea lumină corespunzătoare în sălile de clasă, lumină cu LED, avem panouri fotovoltaice pe clădiri pentru a nu consuma energie electrica și termică. La Liceul Pedagogic sunt lucrări întârziate pentru că au început și mai târziu și sunt mai multe corpuri, lucrări de anvergură, dar, împreună cu Inspectoratul Școlar, cu directorii, vom găsi soluții pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că de aceste investiții vor beneficia viitoarele generații, chiar dacă sunt acum condiții mai grele pentru unii copii”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.