Autorul crimei șocante de la Botoșani fost arestat. Individul și-a împușcat prietenul în cap

Individul care l-a împușcat în cap pe ucraineanul de 26 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, cetățean ucrainean, care este acuzat de omor. Acesta se numește Kiriiak Kostiantyn, mandatul de arestare preventivă fiind emis, duminică, de magistrații de la Tribunalul Botoșani. Cei doi lucrau împreună la o fermă din Loturi Enescu, venind împreună din Ucraina după începerea războiului.

Nenorocirea a avut loc sâmbătă dimineață, în județul Botoșani. Un bărbat de 26 de ani a fost găsit împușcat în cap într-o locuință din localitatea Loturi Enescu, municipiul Dorohoi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, este vorba despre un cetățean ucrainean.

Lângă trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsită o armă de vânătoare. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs nenorocirea.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificat un tânăr, de 26 ani, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului, iar lângă acesta se afla o armă de vânătoare. În acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili toate împrejurările producerii evenimentului. Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală, art.224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Kiriiak Kostiantyn, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 1 septembrie 2024 şi până la data de 30 septembrie 2024, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 1 septembrie 2024, ora 16,15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *