Centru de zi pentru persoanele vârstnice, în municipiul Botoșani. Vor fi oferite servicii de îngrijire personală, recuperare, fizioterapie, consiliere psihologică

Muncipiul Botoșani va avea un Centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice. Proiectul este finanțat cu fonduri prin PNRR și are o valoare de 7, 25 milioane lei.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că există documentația tehnică și urmează scoaterea la licitație a lucrărilor pentru construirea, dotarea și funcționalitatea acestuia. Construcția va fi ridicată  pe Șoseaua Iașului.

Investiția are drept grup țintă 50 de persoane vârstnice pentru îngrijirea de zi și 25 de persoane pentru îngrjirea la domiciliu.

Suntem parteneri cu două comune în cadrul acestui proiect, comuna Răchiți și comuna Curtești, obligativitatea fiind de a primi beneficiari inclusiv din aceste comune, persoane vârstnice, vulnerabile, care nu au familie sau se află în întreținerea unei alte persoane, nu au locuință, nu realizează venituri propii, se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio medicale. Există un efort din partea autorităților, efort pe care îl vom împărți cu partenerii noștri, pentru că avem o perioadă de sustenabilitate de 10 ani după înființarea acestui centru, perioadă în care trebuie să plătim salariile și cele necesare funcționalității acestui centru”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Tipurile de servicii care vor fi oferite în cadrul acestui centru sunt: îngrijire personală, ajutor pentru îndeplinirea activităților uzuale a vieții zilnice, serviciu de recuperare, kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală, terapie ocupațională, consiliere psihologică, linie telefonică de urgență, acordarea de alimente, ajutoare materiale și servicii medicale primare și de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *