Localnicii dintr-o comună din Botoșani au ajuns la disperare de sete. „Ajutor! Vrem apă!”

Localnicii dintr-o comună din județul Botoșani au ajuns la disperare de sete. Oamenii din Trușești -Drislea au pus pancarde cu mesaje prin care cer ajutor.

„Ajutor! Vrem apă”, „Vrem să mergem curați la școală”, sunt câteva dintre mesajele localnicilor.

Oamenii spun că de luni de zile se chinuie cu seceta, iar în luna august au ajuns la capătul răbdării.

„De trei săptămâni, cu excepția a două zile, nu avem picătură de apă! Fântânile nu au apă din cauza secetei! Rugămintea mea este ca cei care sunt în măsură să rezolve situația, să aibă măcar puțină compasiune, pentru că lipsa apei a devenit o problemă gravă”, spune o localnică.

Nu mai puțin de 154 de localități din județul Botoșani sunt afectate de secetă, potrivit reprezentanților de la „Apele Române”.

Două râuri care izvorăsc în județul Botoșani aproape au secat

Acestea au rămas fără apă, potrivit reprezentanților Companiei Naționale „Apele Române”. Este vorba despre două râuri din spațiul hidrografic Prut-Bârlad, care au secat. Astfel, a rămas fără apă râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote.

658 de localități (388 cu sisteme centralizate și 270 fără sisteme centralizate) primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

„În continuare, facem un apel la folosirea rațională a apei astfel încât apa de băut să ajungă pentru toți”, anunță Apele Române.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *