FOTO Lacrimi și durere, la Botoșani! Iulia Cantolariu condusă pe ultimul drum de apropiați. „Este un moment greu pentru toți. O nuntă spre veșnicie”

Curg lacrimi amare pentru Iulia Cantolariu, tânăra de 21 de ani din Botoșani, moartă în urma unui accident cu ATV-ul. Vineri, aceasta a fost condusă pe ultimul drum de cei apropiați, după o slujbă cu trei preoți, printre care și preotul Partenie Apostoaie, dar și starețul Mănăstirii Coșula, Calinic Chirvase.

În data de 6 iulie 2024 începea calvarul Iuliei. Aceasta și iubitul ei Tudor au ieșit cu prietenii la o plimbare cu ATV-ul prin pădurea Agafton.

Din nefericire, ATV-ul pe care se aflau cei doi a alunecat pe o urmă de tractor și s-au răsturnat. Tudor s-a rostogolit și s-a ales cu doar câteva zgârieturi, însă peste Iulia a picat scaunul metalic de la ATV-ul și i-a zdrobit zona abdomenului. Au urmat eforturi uriașe ale medicilor și rugăminți fierbinți către Cel de Sus, în speranța că Iulia va fi salvată, însă totul a fost în zadar. Nici medicii din Turcia nu au reușit să facă minuni, tânăra decedând în mâinile lor.

Familia Iuliei, îmbrăcată în haine cernite de înmormântare, i-a stat la căpătâi până la groapa în care trupul fetei își va găsi odihna de veci. Sfâșiat de durere, Tudor, iubitul tinerei, abia mai găsește puterea să vorbească.

„Este un moment greu pentru toți”

„Este un moment greu pentru toți și în acest moment ar trebui mai degrabă să îmbrățișăm tăcerea, să nu spui nimic din mai multe motive. Ce ar putea spune în primul rând un om, un preot sau un cuvântător ca să explice taina vieții? Ce ar putea spune un om ca să explice taina morții? Ce ar putea să spună un cuvânt de mângâiere, cât de puternic să fie acel cuvânt pentru mamă, pentru tată, pentru soră, pentru prieteni, pentru bunici, pentru voi tineri și pentru toți în așa fel încât durerea să dispară din inima dumneavoastră? În așa fel încât tânguirea să se risipească? Doar bunul Dumnezeu poate să mângâie sufletele”, a spus duhovnicul Iuliei, părintele Partenie Apostoaie, care a mărturisit că în biserica în care Iulia ar fi urmat să se căsătorească are loc acum „o nuntă spre veșnicie”.

Slujba a fost la capela bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, acolo unde a fost depus trupul acesteia, iar înmormântarea a avut loc la cimitirul Eternitatea. serviciile funerare fiind oferite de firma Florariu.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *