Cum vor arăta camerele de detenție în școlile din Botoșani. Șeful IȘJ: Cred că aici va trebui nuanțată problema

Începând cu noul an școlar, elevul care deranjează ora de curs va fi dus înr-o altă sală, asemănătoare cu sălile de detenție din școlile americane. La Botoșani, directorii de școli au fost sfătuiți să găsească ”spații prietenoase” pentru acești elevi.

Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a propus că acea ”cameră de detențăe” să fie organizată în biblioteca școlii.

”Această cameră de detenție, cred că este mult spus. Practic, la fiecare unitate de învățământ se va stabili, că aici este atributul lor, se va stabili cum vor proceda. Această cameră poate fi și biblioteca. Îl trimit pe copil la biblioteca să fie supravegheat, că trebuie supravegheat de personalul din unitatea de îmvățământ, Îl trimit la bibliotecă și în ora aia stă acolo și citește. Cred că aici va trebui nuanțată problema, pentru că atunci când spunem cameră de detenție ne gândim că îl băgăm într-o cameră și îl închidem acolo. Până acum nu aveai dreptul să scoți copilul de la clasă. Oricând venea, tu trebuia să-l primești, iar acum apare aceasta ca și cum ar fi o pedeapsă pentru indisciplina de la oră, plus că apare nota la purtare care se încheie la fiecare modul. Probabil s-au gândit, când au luat această decizie, ca ceilalți copii să nu sufere pentru indisciplina unor elevi din clasă la o anumită oră” a precizat Bogdan Suruciuc.

Șeful IȘJ Botoșani spune că acolo unde nu sunt biblioteci școlare, directorii vor trebui să găsească un spațiu prietenos pentru acești copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *