Botoşăneanul care a tras cu pistolul în Parcul Mihai Eminescu, arestat pentru trei infracţiuni

Botoşăneanul care a tras cu pistolul în Parcul Mihai Eminescu a fost arestat pentru trei infracţiuni. Bărbatul de 53 de ani a primit din partea Judecătoriei Botoşani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Bărbatul a cerut arest la domiciliu, însă instanţa din Botoşani a respins cererea acestuia.

Ştirea iniţială

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul de Ordine Publică, împreună cu cei ai Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În noaptea de 26 spre 27 august, în jurul orei 22:30, am fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că într-un parc din municipiul Botoșani, un bărbat ar fi tras, în plan vertical, cu o armă.

Mai multe echipaje de poliție au fost direcționate în zona respectivă, iar în scurt timp a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Botoșani, care avea asupra sa o armă și patru cartușe. Acestea au fost ridicate de polițiști, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

Ulterior, miercuri dimineață, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, printre care 22 de cartușe.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 4389/143/P/2024. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului PANAITE DORIN-CORNELIU, formulată prin apărător desemnat din oficiu, de luare faţă de acesta a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În baza art. 224 C. proc. pen., art. 223 alin 2 C. proc. pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PANAITE DORIN CORNELIU cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. şi ped. de art. 342, alin (1) din Codul Penal, uzul de armă fără drept, prev. şi ped. de art. 343, alin. (1) din Codul Penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. şi ped. de art. 371 alin. (1) şi (3) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 29.08.2024 până la data de 27.09.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului PANAITE DORIN-CORNELIU. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, Anton Marius, în sumă de 360 lei, se va achita către Baroul Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 29.08.2024, ora 12:45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *