Toamna la tine acasă: idei de decor simple, dar de efect

Toamna se apropie cu paşi repezi şi nu mai e mult până când cafelele calde vor lua locul cocktailurilor reci şi plăcintele aburinde vor înlocui îngheţată cu aromă de vară. Venirea toamnei este un moment ce merită celebrat şi la tine acasă, cu decoraţiuni de sezon, care să te transpună în cea mai bună stare. Nu ai nevoie de un buget colosal şi nici nu e necesar să depui prea mult efort pentru a-ţi decora casa la venirea sezonului rece.

Află de mai jos câteva idei simple ca să aduci atmosfera de toamnă la tine acasă:

Dovleci şi mai mult dovleci

Dovlecii sunt deja un simbol al toamnei, iar în ultimii ani aceştia se număra printre decoraţiunile esenţiale, atât în case, cât şi-n cafenele, restaurante sau magazine. Vestea bună e că poţi integra dovlecii în decor foarte uşor, fie că alegi modele din pluş, fie că alegi modele din ceramică sau chiar dovleci adevăraţi. Aşează-i pe masa de cafea, în bucătărie, pe comode sau chiar pe terasă.

Mai mult, poţi să aşezi dovleci decorativi şi pe pervaz. Se vor asorta de minune cu draperii, jaluzele verticale sau obloane în nuanţe calde. Pentru un contrast reuşit, alege jaluzele verticale sau orizontale, draperii ori obloane în culori precum alb lăptos, bej sau olive.

Ghirlande luminoase

Dacă îţi doreşti o sursă de lumină caldă în living, dormitor, hol sau pe balcon, ghirlandele luminoase sunt soluţia. Acestea sunt uşor de instalat, mai ales modelele pe baterii. Pentru un decor de toamnă, cauta ghirlande în nuanţe calde, cu frunze, dovlecei sau alte aplicaţii de sezon. Le poţi aşeza pe comode, birouri sau mese, dar şi pe pervaz. Fie  că ai jaluzele orizontale ori verticale, fie că ai draperii sau rolete pentru geam, ghirlandele luminoase îşi pot găsi locul şi pe pervaz.

Culori calde

Toamna este despre culori calde, inspirate de natură, de la frunzele ruginii şi până la recoltă de sezon. Îndreaptă-te pentru culori precum maro, bej, roşu, oranj închis, verde închis sau ocru. Poţi alege perne decorative, lumânări parfumate, decoraţiuni din ceramică, flori sau chiar jaluzele verticale ori draperii în astfel de culori. Bineînţeles, e important să ţii cont de culorile în care ai deja decorată casă, deoarece nu îţi doreşti un rezultat kitsch.

Cărţi de sezon

În ultimii ani, cărţile inspirate de toamnă se număra printre cele mai inspirate alegeri atât pentru o lectură relaxantă, cât şi pentru a decora măsuţa de cafea, bibliotecă sau biroul. Găseşti o mulţime de titluri potrivite pentru acest sezon, trebuie doar să dai o căutare pe internet şi să vezi ce cărţi sunt pe gustul tău din respectiva categorie.

Pentru câteva momente de lectură pline de relaxare, trage draperiile sau jaluzelele verticale sau orizontale, aşează-te comod pe fotoliu sau canapea alături de cartea aleasă şi aprinde o lumânare parfumată.

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte nu este o piesă de decor pentru casa, însă este un element central al sezonului de toamnă, în special în ultimii ani. Trendul vine din America (că multe altele) şi se referă la o băutură pe bază de cafea şi piure de dovleac aromatizat cu condimente precum nucşoara şi scotisoara. Mirosul de Pumpkin Spice Latte îţi poate parfuma întreaga casă, iar aroma băuturii este perfectă pentru a te trimite cu gândul la zilele de toamnă.

Poţi să prepari foarte uşor Pumpkin Spice Latte acasă, cu doar câteva ingrediente şi condimente, însă poţi la fel de bine să optezi şi pentru variante instant sau ţip capsula de cafea.

Lumânări parfumate

Lumânările parfumate inspiră căldură, confort şi sunt numai bune pentru a aduce atmosfera de toamnă la tine acasă. Caută arome potrivite pentru sezonul rece, cum ar fi dovleacul, vanilia, scorţişoara sau măr copt. Aşează lumânările pe măsuţa de cafea, pe birou, în bucătărie, pe comodă sau chiar pe hol, însă nu uita să le supraveghezi cât timp ard.

Ia-ţi inspiraţia din ideile de mai sus ca să aduci toamna la tine acasă, cu dovleci portocalii, miros de scorţişoară şi culori calde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *