FOTO & VIDEO Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani. Focul, declanșat de o țigară

O țigară aruncată la întâmplare a provocat un incendiu, în noaptea de miercuri spre joi, într-o gospodărie din localitatea Hilișeu Crișan. Casa fiind nelocuită, a făcut ca focul să fie observat cu întârziere de un localnic care a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, constatând că ardea generalizat o magazie cu lemne. Aceștia au reușit să limiteze extinderea flăcărilor, salvând casa de locuit și prevenind extinderea incendiului la pădurea din imediata vecinătate. Incendiul a fost stins dupa aproximativ o oră, transmite ISU Botoșani.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea acestui risc pompierii vă recomandă să:

✔️ nu aruncați restul de la țigară pe geamul mașinii pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la păduri, culturi agricole, clădiri sau alte bunuri;

✔️ nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *