Criză de educatori, învățători și profesori la Botoșani. Disciplinele pentru care nu sunt cadre didactice

Foto: naukri.com

Sistemul de învăţământ din Botoşani se confruntă cu un mare deficit de cadre didactice, în special de învăţători, educatori şi profesori care predau disciplinele tehnice, a declarat inspectorul general şcolar Bogdan Suruciuc.

Potrivit Şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, în învăţământul primar sunt vacante în acest moment 45 de catedre, iar în cel preşcolar 20. Oficialul IŞJ speră ca posturile să fie ocupate la concursul judeţean care va avea loc pe 30 august, care este destinat atât cadrelor didactice calificate, cât şi necalificate, scrie Agerpres.ro.

„Prioritatea noastră este ca în prima zi de şcoală, pe 9 septembrie, fiecare copil să aibă un cadrul didactic la catedră”, a afirmat Suruciuc.

Referindu-se la disciplinele tehnice, şeful IŞJ a precizat că numărul mare de catedre vacante este determinat de pensionările în masă care s-au produs în sistem.

„Toate aceste locuri care sunt vacante se datorează în primul rând unui număr mare de pensionări, pentru că, cel puţin la disciplinele tehnice, s-au pensionat cadrele didactice care au venit de-a lungul anilor din fabrici”, a adăugat şeful învăţământului botoşănean.

Acesta subliniază că, dacă nu vor exista cadre didactice calificate sau necalificate, care să fie admise la catedre în urma concursului de vineri, IŞJ va apela din nou la profesorii pensionari, pe care îi va plăti cu ora.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *