Valeriu Iftime s-a săturat și vrea să vândă din nou clubul: ”Suntem condamnați”

Un patron din Superligă vrea să renunțe la clubul pe care îl deține. Valeriu Iftime, omul care controlează tot ce se întâmplă la FC Botoșani, și-a manifestat în repetate rânduri intenția de a renunța la echipa sa, pe care vrea să o cedeze unui alt om de afaceri, capabil să mențină echipa în Superliga României.

Finanțatorul moldovenilor spune că clubul său este ”condamnat” să aibă un buget de șase milioane de euro pe sezon, insuficient, spune el, pentru a face performanță la cel mai înalt nivel.

De asemenea, Iftime a vorbit și despre așteptările pe care le are în sezonul 2024-2025 din Superliga României. Dacă primele runde din campionat i-au dat încredere că FC Botoșani poate prinde din nou play-off-ul, afaceristul s-a răzgândit.

Valeriu Iftime: ”Există o mare problemă”

”O să văd ce jucători mai vin. Insist pe un vârf de atac. Evitarea retrogradării au obiectiv 6-7 echipe. Având în vedere și istoricul de anul trecut, evitarea retrogradării este un obiectiv mai mult decât asumat. Eu credeam înainte de meciul de la Cluj că puteam termina în primele 6-7 echipe, dar am învățat o lecție de fotbal. Sunt un pic în derută, dar Liviu zice că e un accident și se repară.

(n.r. Încă vreți să renunțați la echipă?) Da. Dar botoșănenii au nevoie de fotbal, problema e că nu găsesc pe cineva să țină echipa în Liga 1, să investească. Așa cum suntem noi acum, suntem condamnați să avem un buget anual de 6 milioane de euro. Există o mare problemă, sper să demarăm lucrările pentru noul stadion.

Cu un stadion nou în nordul Moldovei, cu o echipă care produce un anumit spectacol, sper să o mai ducem o perioadă bună. Până când cineva va veni să investească la un moment dat. Nu văd un jucător bun care să facă istorie la Botoșani, toți care au o ofertă bună vor să plece”, a spus Valeriu Iftime, potrivit iAMsport.ro.

FC Botoșani are cu un meci în mius față de majoritatea echipelor din campionat, după ce a fost de acord să amâne meciul cu FCSB înainte de returul campioanei cu Maccabi Tel Aviv.

Moldovenii au șase puncte după șase meciuri și ocupă locul 14, cu un punct în fața ultimelor două clasate, FCSB și Gloria Buzău. Pentru echipa lui Liviu Ciobotariu urmează meciul de pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, noteaza sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *