FOTO A lăsat Iașul pentru a profesa ca medic la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Alexandru: Am găsit un colectiv fain, un colectiv unit, pe care l-am văzut în momente de criză

A lăsat Iașul pentru a profesa ca medic la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Alexandru Carp are 30 de ani și este medic specialist ATI, coordonatorul Secției ATI Pediatrie.

A venit la Spitalul Județean Botoșani ca medic rezident pe perioada pandemiei de Covid și a ales, ca după finalizarea rezidențiatului, să profeseze ca specialist în unitate.  A decis să rămână în Botoșani, după soția sa care este botoșăneancă și care profesează tot ca medic.

Ca medic specialist sunt aici din 2023, de anul trecut, dar am venit prima dată în timpul pandemiei de Covid, în 2020, ca medic rezident detașat, după care am continuat să fac gărzi ca medic rezident până am devenit specialist. Am găsit un colectiv fain, un colectiv unit, pe care l-am văzut în momente de criză și am văzut cum funcționează. Am văzut resursele lor morale, am văzut reziliența lor în timpul pandemiei și mai presus de toate am văzut și o dotare peste medie la Terapie Intensivă, dotare care ne permite să facem lucruri bune acolo”, a decarat medicul Alexandru Carp.

Tânărul medic este convins că transparența și comunicarea joacă un rol esențial în relația cu pacienții și aparținătorii acestora.

Și la nivel de echipă, dar și părerea personală, cred că transparența contează mult. Așa cum știu eu, se face treabă bună în spitalul acesta. Sunt medici buni, sunt cadre medicale foarte bune, dar contează și transparența. Cel puțin la partea echipei noastre, partea de terapie, avem o regulă prin care dăm informații zilnic tuturor aparținătorilor, iar în felul acesta îi ținem la curent cu tot ce se întâmplă de la o zi la alta. Încercăm să le spunem mereu, pe limba lor, ce se întâmplă, ca ei să-și ajusteze așteptările, să ne întrebe ei dacă mai fac ceva și am văzut că funcționează, când ești transparent, când comunici bine”, a mai spus Alexandru.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *