Botoșăneanul prins cu un kilogram de cannabis a fost arestat preventiv. Alexandru a adus drogurile din Italia

Botoșăneanul prins cu un kilogram de cannabis a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce magistrații Tribunalului Botoșani au admis propunerea procurorilor DIICOT.  Alexandru a adus drogurile din Italia și le-a introdus în țară prin intermediul unei firme de transportat colete. Decizia de arestare preventivă nu este definitivă.

Reamintim că polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în luna august 2024, acesta ar fi procurat din Italia peste un kilogram de canabis, pe care l-ar fi introdus în țară, prin intermediul unei firme de coletărie.

În cursul zilei de luni, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Botoșani, în timp ce ar fi transportat drogurile în autoturism, iar, în urma verificărilor efectuate s-a constatat și faptul că bărbatul s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 25 de grame de canabis, două grindere, un cântar de precizie, precum și alte mijloace de probă.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani. În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală, art.224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Du?ă Alin-Alexandru, cercetat pentru săvârşirea infrac?iunilor de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, cu modificările ?i completările ulterioare, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu modificările ?i completările ulterioare, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept (sub forma participa?iei improprii), prev. de art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 52 alin. 3 Cod penal, cu modificările ?i completările ulterioare, şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (2) din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27 august 2024 şi până la data de 25 septembrie 2024, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27 august 2024, ora 14,00.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *