IŞJ decontează doar naveta elevilor din satele unde nu există şcoală

microbuz scolarInspectoratul Şcolar Judeţean va deconta naveta elevilor, acolo unde nu există microbuze şcolare, cu condiţia ca şcoala din satul unde au domiciliul aceştia să fie închisă. Declaraţia aparţine inspectorului şcolar general al IŞJ, Ada Macovei. Aceasta susţine că IŞJ nu va deconta naveta acelor elevi care au ales benevol să meargă la o şcoală mai bună.

Există două variante în cazul în care microbuzele şcolare nu fac faţă. Pe lângă această variantă, există decontarea navetei elevilor cu microbuze contractate, cu servicii contractate. IŞJ decontează de la Ministerul Educaţiei biletul de călătorie al fiecărui copil pe rutele pe care aceşti copii fac naveta, cu condiţia ca şcoala din satul unde au domiciliul să fie închisă. Deci, nu se poate deconta pretenţii că duc copilul la o şcoală mai bună şi statul decontează. Nu. Se decontează naveta efectivă a copiilor din satele unde nu există şcoală„, a precizat şefa învăţământului botoşănean.

Declaraţia a fost făcută după ce unii primari din judeţ s-au plâns de faptul că multe din microbuzele şcolare sunt depăşite şi că nu mai fac faţă transportului elevilor, fie că acestea sunt insuficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *