Un profesor din Botoșani a reprezentat România la Comitetul Științific și Comitetul Internațional al Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori. Elevii săi sunt pe locul I în clasamentul pe medalii

Un profesor din Botoșani a reprezentat România la Comitetul Științific și Comitetul Internațional al Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori. Elevii săi sunt pe locul I în clasamentul pe medalii. Este vorba despre Adrian Panaete, profesor la Colegiul Național ,,A.T. Laurian” și vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a reprezentat județul Botoșani și țara noastră în cadrul Comitetului Științific și în cadrul Comitetului Internațional al Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a VIII-a, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Chișinău, Moldova.

La această competiție au participat 98 de concurenți din 25 de țări. Efortul constant depus de elevi și de profesori a dus România pe locul I în clasamentul pe medalii.

„Țara noastră rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la cele 8 ediții desfășurate”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc.

Profesorul Adrian Panaete este un adevărat antrenor de genii. De peste zece ani coordonează loturile olimpice de informatică din România şi a reuşit împreună cu elevii pregătiţi să obţină rezultate istorice pentru ţara noastră la nivel mondial.

Povestea tristă a doi copilași, de șapte și patru ani, din Botoșani, care și-au pierdut mama. „Se îmbrățișează unul pe altul pentru că mama nu-i mai poate mângâia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *