Crescătorii de porci din Botoșani afectați de importuri și cheltuielile mari. „E greu să construiești o fermă de la A la Z și să concurezi cu străinul”

Crescătorii de porci din județul Botoșani sunt tot mai afectați de importuri și cheltuielile mari, dar și de pesta porcină africană. Crescătorii, dar și abatoarele au importat din străinătate, în ultimii doi ani, aproximativ 20.000 de porci, iar lunar intră din alte județe aproximativ 7.000 de porci.

„Fermierii doresc să vândă producția cât mai scump pentru a avea și ei un beneficiu. Și noi am dori să vindem carnea cât mai scump, dar acesta este prețul pieței. Importăm atât de mult pentru că cerințele sunt mari. Porci sunt puțini din cauză că condițiile de creștere sunt foarte grele. E greu să construiești o fermă de la A la Z și să concurezi cu străinul. La ei subvenția este mult mai mare, condițiile sunt altele”, a declarat, pentru Tvr, șeful unei ferme de porci din Leorda, Ion Strugaru.

Potrivit acestuia, porcul se vinde cu aproximativ nouă lei pe kilogram, ceea ce înseamnă foarte puțin în comparație cu cheltuielile pentru hrănirea și întreținerea lor. În plus, subvenția oferită de Guvern este foarte mică.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *