A lovit cu pumnii în faţă un fost angajat al Penitenciarului Botoşani. Agresorul, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv, joi, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoşani, sub acuzaţia de tentativă de omor. Botoşăneanul este acuzat că ar fi lovit de mai multe ori în zona feţei un alt bărbat, fost angajat al Penitenciarului Botoşani.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în noaptea de 15 spre 16 august 2024, în timp ce victima se afla în fața imobilului în care locuiește, împreună cu un bărbat, de 45 de ani, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă ar fi lovit-o de mai multe ori, în zona feței, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale. Inițial cercetările au fost desfășurate pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, însă, în urma concluziilor medico-legale și a probatoriului administrat, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de tentativă de omor„, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Ştirea iniţială

Anchetă a poliției după ce un fost angajat al Penitenciarului Botoșani a ajuns în stare gravă la spital. Polițiștii au fost sesizați de cadrele medicale după ce Cristian Baciu, de 48 de ani, a fost internat ca urmare a unei agresiuni.

„Din primele verificări a reieșit faptul că în noaptea de 15 spre 16 august, în timp ce victima afla pe o banca, de pe Ale Constantin Gane, ar fi avut un conflict cu o altă persoană, context în care s-ar fi agresat reciproc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Botoșăneanul a fost lovit cu bestilitate de prietenul său de pahar, un bărbat de 45 de ani. În prezent acesta internat în stare foarte gravă la Spitalul din Suceava, urmând a fi operat pe creier, potrivit apropiaților.

„Familia face un apel către unitatea noastră întrucat are nevoie urgentă de sânge pentru ca operația să poată avea loc. Donarea se va face la Suceava, pe numele Baciu Cristian”, este apelul făcut de apropiați.

Potrivit polițiștilor, cercetările sunt efectuate pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca în funcție de evoluția stării de sănătate a victimei sa se stabilească cu exactitatea încadrarea juridică a faptei.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 4127/143/P/2024. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului IRIMIA SORIN MIHAI, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, faptă prevăzută de art. 32 rap la art. 188 alin. 1, alin. 2 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.08.2024 şi până la data de 20.09.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului IRIMIA SORIN MIHAI. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, av. Simion Marian, în cuantum de 360 lei, rămâne în sarcina statului ?i se avansează din fondurile Ministerului Justi?iei în contul Baroului Boto?ani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 22 august 2024, ora 13:40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *