Liderul PNL, Valeriu Iftime, criticat pentru modul de desemnare a candidaţilor la parlamentare. „PNL nu a stabilit nimic”. Doar au luat act de voința lui „Zeus liberal”

Liderul PNL, Valeriu Iftime, a fost criticat pentru modul de desemnare a candidaţilor la alegerile parlamentare din decembrie. Fostul consilier local PNL Marius Oroşanu, care a fost şi liderul Cartel Alfa, susţine că „PNL nu a stabilit nimic”, ci membrii din conducerea PNL doar au luat act de voința lui „Zeus liberal”.

Acesta susţine că Iftime reprezintă probabil, „pe persoană fizică”, peste 90% din actualul PNL. În plus, Oroşanu consideră că Iftime şi-a desemnat şi oamenii fideli pe locurile eligibile pentru cele două camere parlamentare.

Iată comentariul făcut de Oroşanu pe reţelele sociale:

„PNL nu a stabilit nimic. Membrii din conducerea PNL doar au luat act de voința lui „Zeus liberal”, nimeni altul decât Valeriu Iftime, omul momentului, care reprezintă probabil, „pe persoană fizică”, peste 90% din actualul PNL! Acușica ajunge la 100%, stați liniștiți! Îndrăznesc să afirm că, totuși, lista nu reprezintă, în realitate, voința lui Valeriu Iftime, ci reprezintă „putința” actuală a liderului liberal. Am un vedere absența de pe locurile eligibile a marilor oameni de afaceri promiși de câteva luni, „aruncați” pe surse în ultimele săptămâni, dar absenți acum (Gheorghe Ciubotaru de la ElectroAlfa, Anca „Tonino” Boldea de la AncaFarm, Solomonescu etc.).
Cu primele două poziții la Senat ocupate de două din persoanele cele mai fidele lui Valeriu Iftime (Ovidiu Jitaru și Ionela Aiftincă), plus Valeriu Iftime plasat pe neeligibilul loc 3, au cârcotașii destule motive să facă scenarii aparent fanteziste, prin care primii renunță la mandat, iar Iftime se sacrifică în decembrie pentru botoșăneni, pentru a ne reprezenta de la un nivel mai înalt.
La Camera Deputaților surprinde totuși poziția 1 acordată lui Edi Mititelu, despre care același Veriu Iftime spunea acum câteva luni că este băiat bun, deștept, dar încă necopt pentru o candidatură la parlamentare. Nu mi-e clar dacă suntem în situația unei reevaluări făcute de Iftime față de Edi sau este o (răs)plată pentru succesul de la locale? 
Despre pozițiile 4-5 la Senat sau 3-8 la deputați nu are rost să discutăm, nefiind eligibile.
Rămâne de urmărit (in)activitatea în campanie a unor liberali care nu se regăsesc pe liste sau sunt pe poziții neeligibile și mă gândesc la Cristi Achiței, Costel Șoptică, Sorin Cornilă, Bogdan Dăscălescu, Dumitru „Microbuzul/Somax” Balan și lista poate continua.
De asemenea, va fi interesant de urmărit „jocul” politic din următoarele 3 luni al lui Cătălin Flutur, Florin Țurcanu, Relu Târzioru, Verginel Gireadă și Lucian Trufin, ultimii 2 urmând să fie probabil „omiși” de pe locurile eligibile din listele PSD. Posibil ca aici să fie cheia alegerilor.

Pe de altă parte, într-o postare pe Facebook, Valeriu Iftime a arătat că este „extrem de mândru de echipa pe care a format-o”.

Pozițiile eligibile sunt ocupate de oamenii în al căror profesionalism și putere de schimbare am cea mai mare încredere! Sunt oameni care au dovedit că își merită locul și că interesul lor principal va fi întotdeauna reprezentat de voi, botoșănenii, pentru că aceste alegeri sunt despre voi! Am ales oameni noi, care nu au stat lipiți de scaune de parlamentari cu nenumărate mandate la activ”, a scris Iftime pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *