Poliția română, semnal de alarmă: o nouă înșelătorie face victime pe bandă rulantă. Cum rămâi cu buzunarele goale făcând o „investiție” de 1200 de lei

Foto: Shutterstock

Înșelătoriile de tipul „trading scam” iau amploare în România. Poliția atrage atenția cu privire la faptul că înșelătoriile prin trading scam au devenit din ce în ce mai răspândite în contextul investițiilor în criptomonede și pe piața de capital din România. Aceste fraude sunt elaborate și adesea par foarte convingătoare, ceea ce le face greu de detectat de către persoanele vătămate. Scopul acestor înșelătorii este de a sustrage sume mari de bani de la victime (investitori neavizați), promițându-le câștiguri mari și rapide.

Această înșelăciune exploatează numele companiilor românești, larg cunoscute, în care populația are încredere și care cu greu pot falimenta.

Anunțurile sunt vizibile pe rețelele de socializare și promit câștiguri uriașe pentru cetățenii care investesc în acțiunile companiilor, câștiguri care nu sunt fezabile. În unele cazuri, în reclame sunt folosite imaginile unor celebrități. Utilizatorii care accesează aceste reclame sunt redirecționați către un site fals, care imită paginile oficiale ale companiilor cunoscute, fiind astfel convinși să își introducă datele de contact. Ulterior, persoanele sunt abordate de un presupus reprezentant al companiei.

Cum vă fură datele bancare

Majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice, mai puțin familiarizate cu tehnologia. Autorii le cer acestora să instaleze aplicații de acces la distanță, sub pretextul de a facilita procesul investițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *