Sute de copii din Botoșani primesc burse sociale oferite de românii din Germania, prin intermediul Mănăstirii Popăuți

Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuți din Botoșani, unde s-a întâlnit cu copiii beneficiari ai burselor sociale oferite de românii din Germania, scrie basilica.ro.

Ierarhului i s-au alăturat în slujire Arhim. Ioan Harpa, exarhul mănăstirilor din zona Botoșanilor, și Părintele Marius Ciobanu, parohul Bisericii „Sf. Ap. Andrei” și „Sf. Ier. Nectarie” situată lângă Spitalul de Copii din Botoșani.

Mitropolitul Germaniei a vorbit despre Schimbarea la față a Domnului, care ne cheamă la transfigurare pe fiecare, și despre Sfinții Ioan Iacob Hozevitul și Teodora de la Sihla.

„Nu o să ajungem noi la măsura acestor sfinți, dar totuși lucrează Dumnezeu și în sufletele noastre. Și mai cu seamă să fim oameni buni și să nu ținem niciodată la lucrurile lumii acestea, care trec”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

 „Toate trec în lumea aceasta și, la moartea noastră, trupul se întoarce în pământ și sufletul se duce la Dumnezeu cu ceea ce a agonisit el prin credință. În Cartea Apocalipsei se spune că fericiți sunt cei care au adormit întru Domnul, că, iată, faptele lor bune îi însoțesc în veșnicie.”

„Ce ducem noi din viața aceasta? Faptele bune pe care le-am săvârșit: rugăciunea, credința și, mai cu seamă, milostenia făcută semenilor noștri”, a adăugat părintele mitropolit.

„La Judecată ne va întreba Dumnezeu cât bine am făcut oamenilor pe pământul acesta, fiindcă tot binele pe care îl facem îl facem lui Dumnezeu Însuși și Dumnezeu ne răsplătește cu darurile sale și aici, pe pământ, și ne dă și viața veșnică.”

Din cei 850 de copii ajutați cu burse sociale de Mitropolia Germaniei, 250 sunt din județul Botoșani.

Sursa: timpulcredintei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *