A murit un fost jurnalist din Botoșani. „A avut un suflet bun, a dorit tot timpul să ajute”

Botoșăneanul Gabriel Gomboș, unul dintre jurnaliștii veterani ai scenei heavy metal și muzician în diverse formații, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Absolvent al liceului de muzică din Botoșani, acesta s-a stins în orașul său natal, după o viață trăită frumos, hrănindu-și pasiunea pentru muzica de calitate. A fost printre primele persoane care au pus umărul la underground-ul românesc.

„Toboșar, organizator, jurnalist, publicist, critic muzical, autor de enciclopedii și cărți rock, Gabi a avut un rol măreț în festivalul Top T Buzău, participând ca muzician și prezentator pe scenă, ca membru în echipele de selecție, membru în juriu, documentarist și fiind tot timpul alături de noi la o bere. A avut un suflet bun, a dorit tot timpul să ajute, să vorbească cu artiștii și cu publicul. Din păcate, evenimentele triste din familie și retragerea lui l-au îndepărtat de noi și de scena muzicală”, a scris echipa de organizare a festivalului Top T-Buzău.

„Gabriel (Gabi) Gomboş a fost fondatorul fanzinului Metalfan şi al festivalului omonim. A scris numeroase articole despre trupele rock româneşti ale anilor \”90 în reviste precum Liceenii, Heavy Metal Magazin, Pop, Rock & Show, Vox Pop Rock, etc. A fost invitat ca jurat în multe festivaluri celebre precum: Top T, Posada, Constelaţii Rock, Metalfan, Rock Fest Seini etc. Este autorul celor patru enciclopedii \”\”metalice\”\” în limba română, Coşmar pe Strada Morţii (Black metal lexicon, Death metal lexicon, Doom metal lexicon – vol.1 şi Doom metal lexicon – vol. 2), apărute la editura Cartea de Nisip”, a scris Nelu Brînduşan.

Retras in județul Botoșani, uitat de cei apropiați, a încercat în ultima perioadă să supraviețuiască cum doar el a știut in cele cotidiene. Ultima apariție la Zărnești a fost la lansarea de carte „Rock’N Zărnești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *