Mandat de arestare pentru şoferul de la Vama Stânca

descindere procurori DIICOT casa vames
Vameşul Andrei Corneschi (vezi săgeata) în faţa anchetatorilor

Doar unul din cei doi angajaţi ai Biroului Vamal Stânca Costeşti reţinuţi de procurorii DIICOT Suceava a primit mandat de arestare preventivă, au declarat, pentru BotosaniNews, surse judiciare. Tribunalul Suceava  a analizat, sâmbătă seară, propunerile de arestare preventivă a şoferului Cristian Corneschi (angajat civil) şi a vameşului Constantin Humă, însă, pe baza probelor deţinute, au dispus ca după gratii să rămână, timp de 29 de zile, doar Cristian Corneschi, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi contrabandă  Acesta se ocupa de transportul ţigărilor de contrabandă cu maşina Vămii Stânca. Oamenii legii au descoperit, vineri, în maşina Vămii, care era parcată în faţa locuinţei sale, de pe strada Armeană 7, nu mai puţin de 1.187 pachete de ţigări de contrabandă.

Constantin Humă a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Cei doi lucrători de la Vama Stânca sunt cercetaţi pentru constuirea unei grupări transfrontaliere, specializată în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizate. Activitatea grupării formată din cetăţeni români şi moldoveni a fost sprijinită- potrivit DIICOT- de nouă vameşi din cadrul Biroului Vamal Stânca – Costeşti, judeţul Botoşani. VIDEO de la percheziţie.

În acest dosar, sunt implicate alte 11 persoane, dintre care şapte vameşi.

Arestarea a avut loc în urma percheziţiilor de vineri ale procurorilor DIICOT. Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor efectuate la 14 locaţii, dintre care două în municipiul Dorohoi şi 12 în municipiul Botoşani, echipele de control au ridicat 20.805 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, sume de bani în lei şi valută, carburant, telefoane mobile, cartele SIM, băuturi alcoolice ambalate şi vrac.

Doi vameşi propuşi pentru arestare preventivă. Vezi ce au descoperit procurorii DIICOT în timpul anchetei

Vameşi de la Stânca, reţinuţi după percheziţii de peste 12 ore

Vamesi de la Stinca-Costesti, ridicati de DIICOT

Percheziţie a procurorilor DIICOT Suceava şi în garajul unui vameş. Vezi ce căutau anchetatorii

Procurorii DIICOT au descis, vineri după-amiază, şi în Vama Stânca

2 thoughts on “Mandat de arestare pentru şoferul de la Vama Stânca

  1. E de rasul curcilor, soferul era capul reltelei, cel mai mic in grad e in totdeauna vinovatul la noi in Romania. Eu sincer ma asteptam sa fie femeia de servici. :))

  2. Chiar imi pare bine…nu mai lasau pe nimeni sa treaca infara de complicii lor !!! un biet taran se ruga cu doua pachete de tigari in chiloti ascunsi sa trea si doamne fereste de cinstiti vamesi ce mai erau…li sa dat sa apucati numai de un deget da ei sau facut vint la cot… Me-a povestit cineva de peste Prut cum un vames a rugat sa-i se aduca un cucosh gata penit..ai ajuns tu om instarit cu salariu lunar, masina bengoasa sa cer cucos de la o familie care sarmana vai de ea cum isi strynge un ban…rusine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *