Marius Budăi „Investițiile publice au dus Botoșaniul în topul județelor la creștere economică, cu un avans de trei ori mai mare decât media națională”

România se numără printre țările cu cea mai mare creștere economică din Europa, înregistrând o creștere cu 0,7% în primul semestru al acestui an și cu 0,8% în trimestrul al II-lea față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest context, județul Botoșani, se clasează printre cele mai performante județe din țară cu o creștere economică de 2% față de semestrul I al anului precedent, de aproape trei mai mari decât media națională.

„Administrația PSD din județul Botoșani a demonstrat în ultimii patru ani că reprezintă o soluție viabilă pentru dezvoltarea județului. Cu o creștere economică de aproape 3 ori mai mare decât media națională, județul nostru recuperează decalajele față de celelalte regiuni ale țării. Este important să menținem acest ritm susținut de creștere pe o perioadă mai lungă, astfel încât această creștere economică să se simtă și în buzunarele botoșănenilor”, a declarat deputatul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

Investițiile de la CJ și de la Primăria Botoșani – motorul creșterii economice a județului

În clasamentul creșterii economice, județul Botoșani a depășit județe cu un potențial economic net superior, precum Bihor (1,7%), Iași (1,7%), Neamț (1,3%), Constanța (1,5%), Suceava (1%) și Arad (0,4%). Explicația aceste creșteri economice este simplă: investițiile publice realizate de Consiliul Județean și Primăria Botoșani. „Vă dau două exemple. Primul: în mandatul doamnei președinte Doina Federovici, Consiliul Județean a realizat investiții de aproape 200 de milioane de euro la capitolul «Dezvoltare», ceea ce l-a plasat în topul celor mai performante consilii județene din țară. Al doilea: La Gala Smart City Indusry Awards, Primăria Botoșani a primit titlul «Orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare – proiecte depuse spre finanțare de peste 100 milioane de euro». Toate aceste investiții publice angrenează activitate economică în județ și generează creșterea economică”, a adăugat deputatul social-democrat, subliniind importanța ca și mediul privat să se alinieze acestui trend ascendent. „Cu o administrație publică performantă și un mediu privat orientat spre progres, județul Botoșani se poate dezvolta într-un ritm accelerat. PSD este singurul garant al dezvoltării, așa cum demonstrează rezultatele obținute deja de administrațiile pe care le conduce”, a concluzionat Marius Budăi.

sursa: comunicat de presă PSD

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Marius Budăi „Investițiile publice au dus Botoșaniul în topul județelor la creștere economică, cu un avans de trei ori mai mare decât media națională”

  1. Nu ti-ar fi rusine, om fara suflet, scrupule si scoala! Se inchid fabricile prin judet, una dupa alta, agricultura se duce pe apa lipsa de la Nova Apaserv si el cu nerusinare vine cu astfel de aberatii. In vasta lor experienta administrativa (dobandita in facultatile particulare facute la batranete si de la distanta) nu vad cum plang oamenii care raman fara locuri de munca, cum plang oamenii ca nu au apa pentru animale si pentru irigat si cum plang oamenii din azilele groazei (pe care acest ministru al muncii i-a maltratat). Concluzia mea, domn fost ministru, este ca suferiti iremediabil de „malsprasi” politic si administrativ (ca sa-l citez pe seful dumneavoastra, la fel de analfabet).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *