FOTO Preot din Botoșani hirotesit iconom stavrofor de Părintele Mitropolit Teofan

Un preot din județul Botoșani a fost hirotesit, astăzi, iconom stavrofor de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Este vorba de părintele paroh al Bisericii „Sfântul Ilie” din Movileni, comuna Concești, Marius Barbacariu, care a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar ctitorii sfântului locaș au primit distincții de vrednicie.

În Duminica a 8-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent în Parohia „Sfântul Ilie” din Movileni, comuna Concești, județul Botoșani. Ierarhul a sfințit noua biserică parohială și a oficiat Sfânta Liturghie.

Momente istorice în Parohia „Sfântul Ilie” din Movileni, unde duminică, IPS Mitropolit Teofan, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a noii biserici. După ce clericii și credincioșii au mers în procesiune în jurul sfântului locaș, Părintele Mitropolit a binecuvântat și a pecetluit Sfânta Masă din Sfântul Altar.

În continuare, cei prezenți s-au rugat la Sfânta Liturghie săvârșită pe un podium special amenajat în curtea bisericii, potrivit Doxologia.ro

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *