Ţigări de contrabandă de peste 70.000 lei confiscate la Botoşani

tigari confiscate politie frontieraPoliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat si retinut patru cetăţeni români care au trecut peste raul Prut 8000 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova. Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar cei implicaţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

 În data de 11 august, în jurul orelor 20.50, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti, aflat în exercitarea unei acţiuni specifice, a observat patru persoane care incercau sa preia si sa transporte de pe malul romanesc al raului Prut, cinci colete in care se aflau tigari de provenienta R. Moldova introduse ilegal in Romania peste raul Prut. La somatiile efectuate de echipajele Politiei de Frontiera, cei patru au abandonat coletele si au fugit in padure, iar datorita vegetatiei abundente, a vizibilitatii reduse si a terenului accidentat, acestia nu au putut fi retinuti.

In urma masurilor intreprinse si a verificarilor efectuate au fost identificati patru barbati, cu varste intre 24 si 43, toti domiciliati pe raza orasului Stefanesti. Coletele descoperite pe malul raului Prut contineau 8.000 pachete de tigari marca „Plugarul” de provenienta R. Moldova, avand o valoare de aproximativ  70.000 lei, care au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării.

Pe numele celor patru barbati a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală. Acestia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *