FOTO Unul dintre punctele de atracție ale Centrului Vechi din Botoșani, dispărut peste noapte

A dispărut unul dintre punctele de atracție ale Centrului Vechi din municipiul Botoșani. Nu mai sunt literele volumetrice din Piata 1 Decembrie 1918 a Centrului istoric.  Situația este însă una temporară. Literele volumetrice care formau numele municipiului au fost demontate de autoritățile locale pentru o perioadă.

Și asta deoarece în Centrul Istoric urmează să aibă loc Festivalul Instituțiilor de Cultură. În plus, unele dintre litere au fost distruse și oricum aveau nevoie de refacere.

Literele volumetrice sunt de culoare verde, au o înălțime de doi metri și sunt iluminate. Acestea, la fel ca și pietrele cu versuri din „Luceafărul”, fac parte din proiectul Eminescu- One Culture, One Route in Botoșani- Bălți.

Urmareste-ne pe Google News

3 thoughts on “FOTO Unul dintre punctele de atracție ale Centrului Vechi din Botoșani, dispărut peste noapte

  1. au facut un lucru bun,amplasat f
    oarte prost,facea nota discordanta cu tot ce este in centrul istoric

  2. Iar o să vină Richard Clayderman (cel care a făcut „playbek” pe mii de euro) iar botoșănenii vor sta ca cățeii după gardurile montate de organizatori!?
    Foarte urât a fost anul trecut, mai ales că ” mirel &co ” nici macar nu s-au putut organiza mai bine să incapă mai mulți spectatori.
    Nota – 4 pentru anul trecut.
    Dacă și in acest an invitații vor face „playbek”, atunci acest festival trebuie desființat. Rușine!
    Acest așa zis festival e făcut din banii noștrii
    ( taxele stranse de la botoșăneni) așa că primăria Botoșani trebuie să oblige filarmonica să NU mai monteze garduri de protecție – intre ăia care stau pe scaune si aia care stau in picioare, asa cum s-a intamplat ultima oară. A râs tot mapamondul de botoșănenii care stateau ca niște animale după gard… !

  3. Primaria Botoșani trebuie să-l demită pe actualul director de la FILARMONICA BOTOȘANI pt că „bagă” nunți( am folosit o expresie preferată de muzicanți).
    Directorii de la
    Royal Concertgebouw (Amsterdam), Berlin Philharmoni, Vienna Philharmonic, London Symphony Orchestra …bagă și ei nunți – botezuri – cumătrii?
    NU !!!
    E rușinoș pt această orchestră numită pompos Filarmonica Botosani( mai și poartă numele unui celebru compozitor G. Enesco).
    Apropo, e singura „filarmonică din lume” care e condusă de un cântereț la nunți , pardon, ar mai fi „Filarmonica de la Ferentari ” – dar aia e finanțată 100% de maneliști!
    Imaginați-vă că directorul de la filarmonica Botoșani suflă-n trompetă cand vine sa se joace găina, sarmalele sau anunță ( la mini-microfonul lipit de trompetă) că ” vine tortu’ la nașa mare,mare,mare „.
    Sau la dedicații pt dușmanii mei sau
    „am primit 50 lei de la nașu’ mare,mare,mare / care o are tare,’are,’re ” . Trist.
    Ar fi de râs dacă filarmonica Botosani
    s-ar autofinanța din vanzarea de bilete, dar pt că ei primesc bani doar de la buget, acolo, trebuie seriozitate si nu lăutărie !
    Dorim DEMISIA !
    Aduceti la filarmonica din Botoșani un om care nu are treabă cu cantatu’ pe la nunți și care impune respect !
    p.s: DEMISIA,’Misia, ‘sia 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *