Angajaţi de la Vama Stânca, reţinuţi după percheziţii de peste 12 ore

descindere procurori DIICOT casa vames
Vameşul Andrei Corneschi (vezi săgeata) în faţa anchetatorilor

Mai mulţi angajaţi de la Vama Stânca- Costeşti au fost reţinuţi vineri seară, în urma unor percheziţi maraton derulate la Botoşani. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi terorism (DIICOT) Suceava, alături de poliţiştii şi jandarmii suceveni, au controlat două dintre casele din Botoşani aproape 12 ore. Operaţiunea a început vineri înainte de prânz şi s-a terminat după ora 22.00.

Principala ţintă a anchetatorilor a fost locuinţa unui şofer de la Vama Stânca, Cristian Corneschi, dar şi a fratelui acestuia, Corneliu Corneschi, ofiţer la Serviciul Român de Informaţii. Cei doi locuiesc în două imobile situate faţă în faţă pe strada Armeană din municipiul Botoşani. Anchetatorii au găsit în microbuzul Vămii, condus de Cristian Corneschi şi parcat în faţa casei sale, mai multe pachete de ţigări (1.187 pachete). De asemenea, ţigări (59 de pachete) şi băuturi alcoolice, dar şi bani au fost găsite şi în locuinţa fratelui acestuia Cristian Corneschi, ofiţer SRI. De altfel, vameşul, alături de mai multe bunuri şi documente din locuinţa sa, a fost ridicat, vineri seară, de procurori şi dus la sediul DIICOT Suceava pentru audieri. VIDEO de la percheziţie

descindere procurori DIICOT garaj vames
Vameşul Constantin Humă (vezi săgeata) şi anchetatorii la garajul de pe strada Pacea

O altă ţintă a fost vameşul Costantin Humă, care, în primă fază, a fost găsit de procurorii DIICOT la serviciu, în Vama Stânca. În vamă, procurorii i-au verificat biroul, dar şi maşina, iar, ulterior, l-au dus la Botoşani, unde i-au percheziţionat un garaj de pe strada Pacea (în apropiere de Modern Calor), unde au fost descoperite cantităţi importante de motorină (150 de litri), provenite din Republica Moldova. Şi Constantin Humă a fost reţinut de procurori şi dus la Suceava pentru audieri.

descindere procurori DIICOT Vama Stanca
Vamesul Constantin Humă (vezi săgeata) în timpul percheziţiei maşinii sale parcată la Vama Stânca

Potrivit comunicatului iniţial remis de DIICOT Suceava, ancheta a vizat 12 persoane, dintre care nouă vameşi de la Stânca- Costeşti şi trei civili, care trebuiau reţinuţi şi duşi la Suceava în vederea audierii.

Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizate. Activitatea infractionala a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de cei nouă vameşi din cadrul  Biroului Vamal Stânca – Costeşti.

Vamesi de la Stinca-Costesti, ridicati de DIICOT

Percheziţie a procurorilor DIICOT Suceava şi în garajul unui vameş. Vezi ce căutau anchetatorii

Procurorii DIICOT au descis, vineri după-amiază, şi în Vama Stânca

2 thoughts on “Angajaţi de la Vama Stânca, reţinuţi după percheziţii de peste 12 ore

  1. Maine, poimaine ne aresteaza pe toti si ne schimba sangele in portocaliu. nu ma credeti? Discutati cu cei arestati si o sa vedeti ca deja gandesc altfel. Nu vedeti ca toti cei arestati ies pe motive medicale dupa ce le schimba sangele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *