Medicul Radu Malancea, șeful Secție Ortopedie de la Spitalul Județean Botoșani, săgeți către unii medici: Îmi vor sări în cap pentru declarația asta colegii care se simt cu musca pe căciulă

Medicul Radu Malancea, șeful Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeșean, declarații acide la adresa unor colegi, medici. Acesta a comentat plecarea unor medici de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, în mod special a radiologilor, spunând că mulți fug spre privat, crezând că acolo cu muncă puțină vor câștiga sume mai mari de bani.

Malancea susține că lipsa radiologilor din spital, afectează activitatea de urgență de la Secția Ortopedie.

Mie, personal, îmi afectează activitatea de urgență. Acolo este problema de efectuare a investigațiilor. Pe de altă parte, noi suplinim ilegal  chestia asta prin faptul că noi, ortopezii, ne vedem singuri imagistica. nu avem medico-legal voie să dăm diagnosticul. Asta îl dă numai medicul radiolog, dar ce se întâmplă acum în Spitalul Județean este poate fuga medicilor după Fata morgana din mediul privat, crezând că acolo cu muncă puțină vor câștiga sume de neimaginat. Sunt și avem colegi care cu adevărat o duc foarte bine în mediul privat”, a spus Malancea.

Șeful Secției Ortopedie consideră totodată că se exagerează cu investigațiile medicale și că unii medici trimit pacienții la CT, radiografie sau ecografie nejustificat, fapt care îngreunează munca medicilor radiologi.

Pe de altă parte există și acea legătură între celelalte specialități și radiologie, de multe ori sunt prea încărcați medicii radiologi cu tot felul de cereri. Poate că serviciile de urgență nu neapărat dau indicații de imagistică, ecografie, radiografie sau CT, chiar atât de bine fundamentate. Și atunci o suprasolicitare a medicilor a dus pe de altă parte și la chestia asta. Nu toți ar fi fugit, dar, din istoric, chiar  și alte contracte s-au încercat, dar au spus că nu, la volumul acesta de muncă nu lucrăm! Poate aici ar trebui undeva umblat la profesionalismul indicațiilor de imagistică. unele indicații care sunt justificate să nu poată fi efectuate din cauza faptului că sunt bruiate de multele indicații nejustificate. Acest lucru trebuie discutat între specialiști și medicii radiologi, La noi, de multe ori se exagerează cu imagisdtica și asta sigur se exagerează. De multe ori se scrie acolo: dă–i și aia, fă-i și aia, dă-i și un CT , dă-i și aia, fă și o ecografie. Aici trebuie o analiză. Îmi vor sări în cap pentru declarația asta colegii care se simt cu musca pe căciulă, dar așa este. Radiologia cam într-un an doi va reveni pe picioare, dar va reveni pe picioare atâta timp cât se îmțelege că imdicațiile de imagistică trebuie făcute justificat. nu le facem numai din dorința de a arăta ce deștepți suntem noi față de pacienți”, a adăugat Malancea.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *