Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, despre medicii radiologi care au plecat din spital: Sunt mai mulți care au spus că vor să se reîntoarcă

Mangerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Corneliu Prepeliță, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că unii dintre medicii de la Laboratorul de Radiologie, Imagistică Medicală și IT, care au demisionat din funcții, și-au exprimat dorința de a se reîntoarce la spital. Și asta după ce li s-au promis anumite beneficii financiare.

Prepeliță spune că problema lipsei medicilor radiologi este o problemă națională, nu numai la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani.

Medicii radiologi specialiști primari vor prefera în viitor de a se reîntoarce în cadrul activității la spital. Li s-au promis anumite beneficii financiare care nu prea au fost. Sunt mai mulți care au spus că vor să se reîntoarcă”, a precizat Corneliu Prepeliță.

La Laboratorul de Radiologie, Imagistică Medicală și IT sunt 12 posturi de medic pe statul de funcții, din care două posturi de medic sunt ocupate, doi medici sunt în concediu fără plată, trei posturi sunt vacante și cinci posturi sunt ocupate de medici rezidenți.

”Aceștia (nr. medicii rezidenți) trebuie să-și împlinească studiile în rezidențiat, după care vor fi medici specialiști în cadrul Spitalului Județean Mavromati. Pănă atunci suplinim și liniile de gardă cu colaborări, iar activitatea de la Radiologie este acum acoperită și este cumva similară cu activitatea din centrele universitare”, a mai spus managerul Spitalului Județean Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *