De ce rămân străzile din Botoșani ciuruite după intervențiile Nova Apaserv. Explicațiile șefului instituției

Avariile la rețeaua de apă  sunt la ordinea zilei la Botoșani. În timp ce oamenii sunt nemulțumiți de întreruperile de furnizare a apei, o problemă a devenit și faptul că după reparații nu se fac și intervenții pentru repararea carosabilului.

Așa se face că societatea Nova Apaserv a început să primească amenzi pe bandă rulantă de la cei de la Poliția Locală pentru că au spart carosabilul, dar nu l-au mai reparat. Directorul Nova Apaserv, Liviu Ștefan, susține că sunt atât de multe avarii încât cei care se ocupă de reparații nu ajung să facă lucrările la timp.

„Avem refacerile acestea, care uneori întârzie din motive fie că sunt prea multe, fie avem noi niște datorii, să zic așa, la prestatorul care execută lucrările. Problema cea mai mare este că avem un număr uriaș de avarii. Nu exagerez cu nimic. Aici e problema. Uneori nici ei nu reușesc să vină după noi în ritmul în care spargem. Acum, la capătul 1, în Primăverii, am săpat în două locuri. E efectiv conducta plesnită în două locuri. Asta înseamnă pe ziua de azi două refaceri”, a declarat, pentru Tvr Iasi, Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv.

Amenzi de 27.000 lei aplicate societății luna trecută

Polițiștii locali au făcut mai multe controale  pe raza municipiului Botoşani, luna trecută, cu privire la lucrările de construcţii executate, intervenţii în carosabil şi refacerea acestuia, fiind urmărite zonele afectate de lucrările de intervenții la rețelele edilitare.

Ca urmare a verificărilor efectuate inopinant sau pentru soluționarea unor petiții, polițiștii locali au dispusă aplicarea a 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 27.000 lei conform prevederilor Legii nr. 50/1991 și ale H.C.L. nr. 255/2021 – Regulamentul privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilorde intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani”, anunță reprezentanții Poliției Locale.

Acțiunile preventive desfășurate de structurile Poliției Locale a Municipiului Botoșani au caracter permanent și vizează respectarea normelor de protecția mediului, desfășurarea unui comerț civilizat în piețe și respectarea normelor privind disciplina în construcții.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *