Parc eolian pe 84 de hectare construit în județul Botoșani. Vezi unde!

Un parc eolian pe 84 de hectare va fi construit în județul Botoșani. Investiția este anunțată la o valoare care va depăși  730 milioane de euro. Este vorba despre un ansamblu eolian format din 42 de turbine eoliene, în extravilanul comunelor Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc, pe o suprafață de teren de aproape 84 de hectare.

Ansamblul eolian, denumit „Ansamblu eolian CEE Avrămeni; CEE Adășeni; CEE Mitoc Sud”, este gândit la o capacitate totală de aproximativ 305 MW, puterea instalată fiind împărțită în trei unități: 75 MW, 112 MW și 118 MW.

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 730 milioane de euro, iar dezvoltatorul este firma locală Mitoc Partners SRL, la care apar ca asociați Alerion Clean Power Ro SRL (75%), producător italian de energie electrică din surse regenerabile, și Black Sea Development Partners SRL (25%), societate deținută de avocatul român Edward Dobre. Mitoc Partners SRL a obținut autorizația de construire zilele trecute, iar săptămâna aceasta ar urma să se emită ordinul pentru începerea lucrărilor.

Proiectul ar urma să fie gata la patru ani de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *