FOTO Botoșăneanca Loredana Toma, cu palmele însângerate după Jocurile Olimpice. „A fost o întoarcere a deciziei arbitrilor care ne-a dat peste cap!”

România a fost implicată într-un nou scandal la JO din Paris. Alexandru Pădure, președintele FR Haltere a reacționat după incidentul care a implicat-o pe botoșăneanca Loredana Toma.

Sportiva de 29 de ani a concurat vineri seară în cadrul finalei de la haltere la categoria de 71 de kilograme. Prestația acesteia din prima parte a concursului a fost solidă, dar ce a urmat i-a năruit speranțele.

Decizia arbitrilor a stârnit puternice reacții de fluierături și huiduieli din partea publicului aflat în sală. Alexandru Pădure, președintele FR Haltere, a oferit o reacție legată de incidentul de la JO din Paris.

„Din păcate, rămânem cu o medalie. Într-adevăr așa este, ne-am asumat să câștigăm o medalie. Dar speranța moare ultima. Cu siguranță a fost o destabilizare a abordării concursului, a fost o întoarcere a deciziei arbitrilor care ne-a dat peste cap. Nu numai pe ea, ci și pe antrenori.

A fost un 117 kilograme foarte important și reușit. E puțin discutabil că acolo în zona cotului, unde juriul a sesizat că a fost o greșeală tehnică de execuție a procedeului. Nu știu ce să zic, în arbitraj a existat și o colegă de-ale noastre. Decizia celor 3 arbitri a fost una validă, juriul a întors mișcarea. Am primit opinii și din partea colegilor care au asistat la concurs.

Ni s-a spus că trebuia să lase mișcarea validă. O dată cu extensia brațului, brațul trebuie să rămână fixat, nu se permite niciun fel de cedare la nivelul cotului. Ei cam asta au invocat. Nu știu dacă se simte nedreptățită, dar cu siguranță a dat-o peste cap.

Vom avea o discuție și o analiză și vom trage concluziile. Era loc de medalie aici, dar concursul e concurs. Anul acesta au loc și campionatele mondiale, sperăm să se remonteze rapid. Cu acel 117 de la smuls cu siguranță lucrurile ar fi stat într-un alt mod la aruncat”, a declarat Alexandru Pădure, președintele FR Haltere.

Federația Română de Gimnastică cerut la TAS ca Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, cele două gimnaste române, să primească medaliile de bronz, în urma scandalului iscat în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sursa: fanatik.ro

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *