Bursa locurilor de munca pentru şomerii care doresc să se recalifice într-o meserie

bursa locuri muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani organizează vineri 19 august 2011 „Bursa cursurilor de (re) calificare 2011 – un pas catre ocuparea deplina”, la sediul agentiei (str. Colonel Tomoroveanu nr.2, incepand cu ora 10.

Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi înscrişi în evidenţa AJOFM Botosani care doresc să se perfecţioneze sau să se califice / recalifice într-o meserie.

Pentru aceasta actiune au fost invitati 15 beneficiari de proiecte cu finantare europeana care au ca obiective reintegrarea pe piata muncii a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca prin accesare de cursuri de formare profesionala in urmatoarele ocupatii :

–        operator calculator electronic si retele, , inspector securitate si sanatate in munca, administrator pensiune turistica, salvamari, scafandri ,competente informatice, competente antreprenoriale, competente civice, lucrator in comert, agent paza si ordine, manichiurist pedichiurist, coafor, ingrijitor batrani la domiciliu, mecanic auto, tinichigiu auto , bucatar , tamplar universal, operator confectii .

  Aceste cursuri de calificare şi recalificare se organizează gratuit pentru persoanele aflate în evidenţa AJOFM Botosani. Durata cursurilor poate fi de 1 lună, 1,5 luni, 2 luni, 3 luni, 4 luni, sau 6 luni  în funcţie de meseria pentru care va opta cursantul în vederea calificării sau recalificării.

Pentru evenimentul ce va fi organizat vineri 19 august 2011 au fost invitaţi in jur de 300 de  persoane, urmând ca numărul acestora să mai crească.

Aducem la cunostinta potentialilor beneficiari faptul ca după parcurgerea acestor programe de formare, cursanţii primesc un certificat de absolvire / calificare emis de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *