Un tânăr din Botoșani a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani, iar acum regretă amarnic. A ajuns după gratii

Un tânăr de 23 de ani din județul Botoșani a întreținut relații sexuale cu iubita sa de 13 ani, iar acum este acuzat de viol. Cei doi au mers pe un câmp, unde, de comun acord, ar fi avut relații intime. Chiar dacă fata și-ar fi dat acceptul, din cauza vârstei acesteia, se consideră viol, intrucât diferența de vârstă dintre ei depășește cinci ani. 

„La data de 8 august 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 23 de ani, din județul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de viol. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră, fapta întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de viol”, se arată într-o informare a Poliției Botoșani.

Botoșăneanul a ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta.

Potrivit legii, orice act sexual comis de o persoană adultă cu un minor care nu a împlinit 16 ani se va considera viol şi se va pedepsi cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între persoane respectivă şi victimă nu depăşeşte cinci ani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *