Vamesi de la Stinca-Costesti, ridicati de DIICOT

descindere DIICOT la vamesiDescinderi la Vama Stinca-Costesti ale procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava.  Acestea au avut loc vineri, iar nouă vameşi au fost ridicaţi, de procurori. Cei nouă sprijineau o grupare de contrabandişti.

Procurorii DIICOT Suceava efectuează 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizate, provenind din Ucraina, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Aceasta activitate infractionala a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de nouă vameşi din cadrul  Biroului Vamal Stânca – Costeşti.

vames cercetatProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava efectuează 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizate, provenind din Ucraina.

„Activitatea infracţională a membrilor grupării, cetăţeni români şi moldoveni, a fost sprijinită de 9 vameşi din cadrul  Biroului Vamal Stânca – Costeşti, judeţul Botoşani.  La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse  12   persoane în vederea audierii.  Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI. Cercetările se efectuează cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, S.I.R. şi IJJ Suceava”, se precizeaza in comunicatul DIICOT.

vames cercetatIn momentul de fata, anchetatorii efectueaza perchezitie la locuinta unui vames de pe strada Armeana, din municipiul Botosani. Este vorba de vamesul Cristian Corneschi, soferul vamii. Mascatii, toţi din Suceava, au blocat strada respectiva, iar in duba vamii, parcata pe strada respectiva, au fost gasite mai multe pachete cu ţigări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *