Maternitatea Botoşani va intra în reabilitare. A fost semnat contractul cu firma de construcţii

Maternitatea Botoşani va intra în reabilitare. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, a semnat, miercuri, contractul de lucrări cu firma de construcţii Bahm Construcții Civile și Industriale SRL Tulcea.

Termenul de executie a lucrărilor la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati este de 24 de luni.

„Va fi o schimbare radicală în bine a Maternității Botoșani, atât din perspectiva pacienților, cât și în privința cheltuielilor de funcționare. Se modernizează complet etajele IV și V, dar și vestiarele de la demisol, astfel încât pacientele să beneficieze de condiții civilizate de cazare de la momentul internării și pe toată durata prezenței lor în Maternitate. Banii pentru aceste lucrări vor fi asigurați din bugetul Consiliului Județean. Există însă și componenta de eficientizare energetică a unității medicale.

Reducem considerabil cheltuielile cu energia și creștem confortul termic și siguranța pentru pacienți. Se refac toate instalațiile electrice și termice. Se schimbă toate ferestrele și ușile. Întreaga clădire va fi reabilitată energetic. Vom desființa mansarda, ca să putem instala panouri fotovoltaice și patru stații de reîncărcare electrică. Astfel, vom asigura, din energie solară, curată și ieftină, o bună parte din consumul de energie electrică a unității medicale. Toate aceste lucrări de eficientizare energetică vor fi făcute din bani europeni”, a afirmat preşedintele CJ, Doina Federovici.

Valoarea investiţiei se ridică la şase milioane de euro din PNRR, la care se adaugă cota de cofinanțare din partea Consiliului Județean Botoșani. La aceasta se adaugă cheltuielile făcute cu realizarea Studiului de Fezabilitate, al Proiectului Tehnic și asigurarea rezervei de implementare, care reprezintă 25% din totalul proiectului.

Întregul proiect se ridică la o valoare de 9 milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *