Peste 400 de cazuri de boli transmisibile, în primele cinci luni ale anului, la Botoșani. Focare de scarlatină și boală diareică acută, cu norovirus, în două grădinițe

rujeola, stiri, botosaniPeste 400 de cazuri de boli transmisibile au fost înregistrate la nivelul județului Botoșani, în primele cinci luni ale anului. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în perioada amintită a fost înregistrat un focar de scarlatină la o grădiniță din municipiul Botoșani. Au fost depistate şapte cazuri, la o grupă de grădiniţă. Toţi contacţii copiilor din grupă au fost testaţi, dar nu au mai fost depistate alte cazuri.

Scarlatina este 0 boala infecto-contagioasă produsă de 0 bacterie, Streptococ, specifica copiilor cu varsta sub 14 ani. Medicii infecționiști au mai declarat și un focar de boală diareică acută, cu norovirus. A fost vorba despre cinci cazuri, toate la aceeaşi grupă de grădiniţă.

De asemenea, au fost înregistrate și două cazuri de leptospiroza, la persoane de sex masculin adulte, fără legătură între ele, precum și 17 cazuri de hepatite virale B și C. Au mai fost derulate 243 anchete pentru pacienți confirmați Covid, în primele cinci luni ale anului, și 34 de anchete pentru alerta epidemiologica rujeola.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *