Noi transee in municipiu: Si conductele de termoficare vor fi inlocuite prin fonduri europene

Lucrari de inlocuirea a conductelor de termoficare, de saptamina aceasta, in municipiul Botosani. Lucrarile se vor realiza in cadrul proiectului european derulat de societatea Modern Calor.

Viceprimarul Florin Ghiorghita
Viceprimarul Florin Ghiorghita

a declarat ca aceasta investitie va conduce la un consum mai mic de caldura din partea abonatilor, respectiv la facturi mai mici pentru cei care se incalzesc in sistemul centralizat.

Se schimba tevile respective pentru ca este necesar. Tevile cele mai noi sunt de peste 20 de ani, altele au si cite 30-40 de ani vechime. Sunt mincate si apar avarii multe. Se consuma agent termic pe traseu si toate astea se reflecta in pret. In momentul in care aproape tot sistemul va fi reabilitat si vor fi introduse si tevi noi si va fi modernizate si punctele termice si mai ales va fi finalizat noul CET si modernizat, cu siguranta pretul de producere si livrarea a gigacaloriei si a apei calde va fi mult mai mic decit la centralele de aparatemt. Avem cazuri de asociatii de proprietari care sunt nemultumiti ca se sapa pe spatiul verde si ca se trag si conducte la blocuri care nu mai sunt racordate la Termica. Pina la urma oamenii trebuie sa inteleaga ca este domeniu public este al Primariei, al Consiliului Local si nu este proprietatea cuiva sa isi faca straturi de zarzavat„, a precizat viceprimarul municipiului Botosani.

Lucrarile vor fi efectuate in zona Ion Pillat, Independentei, Virnav, Calugareni, Grivita, Bucovina, dar si in alte zone din municipiu.

2 thoughts on “Noi transee in municipiu: Si conductele de termoficare vor fi inlocuite prin fonduri europene

  1. Da, tov. vice, dar linistea este a locatarilor. Intr-un oras cu adevarat civilizat, linistea si intimitatea proprietarilor este pretuita. A! Si nu se face termoficare cu forta.

  2. Si o completare. Blocurile sunt ale locatarilor. Sunt proprietari, nu? Ei, inainte de a baga conducta in subsolul blocului, trebuie sa ai acceptul proprietarilor. Ei, proprietarii, platesc taxe la primarie, tov. vice, pentru cladirile in care locuiesc. Unde este respectul pentru oameni si pentru propietate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *