Au fost publicate rezultatele finale la examenul de definitivare în învățământ. Botoșaniul rămâne doar cu o notă de 10

titularizare rezultateMinisterul Educației a publicat astăzi rezultatele finale la examenul de definitivare în învățământ.

78,2% dintre candidaţii din județul Botoțani au obţinut medii mai mari sau egale cu 8, fiind declarați promovați. Înainte de contestații, promovabilitatea la nivelul județului a fost de 74,7%

Botosaniul rămâne, de asemenea, cu o singură notă de 10 la proba scrisă, cea obținută de un profesor la disciplina de educație fizică, în timp ce alți 13 profesori au avut medii între  9,50 și 9,99.

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul Examenului național pentru definitivare în învățământ, numărul candidaților care au obținut note între 7 și 9,99 a scăzut de la 110 la 109 (de la 92,4% la 91,5%).

Anul acesta, la nivelul județului Botoșani, au fost depuse 21 de contestații la proba scrisă. În cazul a 20 de contestații ( 95,2%%), notele au fost modificate, după cum urmează: pentru 10 lucrări contestate notele inițiale au fost mărite, pentru 10 lucrări notele inițiale au fost micșorate. Un candidat a rămas cu nota nemodificată.

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.  Vezi aici rezultatele finale!

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *