Alin Alexuc, eliminat la Jocurile Olimpice în optimile de finală ale turneului de lupte greco-romane. „M-a învins un cazac pe care l-am bătut de vreo trei patru ori până acum”

Alin Alexuc a pierdut, cu 1-3, meciul contra cazacului Alimkhan SYZDYKOV, în optimile de finală ale turneului de lupte greco-romane, în limitele categoriei 130 kg. În urma acestui rezultat românul a părăsit competiția olimpică.

”E greu să vorbești după o înfrângere. E o mare dezamăgire mai ales că m-a învins un cazac pe care l am bătut de vreo trei patru ori până acum, dar probabil el a prins o formă mai bună”, a spus Alexuc imediat după meci.

”A fost un an greu și obositor pentru mine și n-am prins vârful de formă aici la jocurile olimpice. Probabil am prins vârful de formă la turneul de calificare. Dar astea sunt Jocurile Olimpice. Sunt surprize. Poți să câștigi sau poți să iei bătaie. Poți să bați pe oricine, sau poate să te bată oricine. Nu e niciunul slab la categoria asta. Toți suntem cei mai buni 16 din lume. Mă așteptam să mă duc în semifinale. Normal ăsta ar fi fost parcursul meu cu toate că eram într-o o grupă grea, cu trei medaliați olimpici și campionul mondial, dar normal, la valoarea care o aveam, trebuia să ajung în semifinală să mă bat cu un cubanez sau sau măcar cu un iranian. Nu știu, probabil că și vârsta și-a spus cuvântul. Am încercat și am dat tot ce am putut. Mi-am dorit, am avut un parcurs bun până aici și m-am antrenat cu gândul la o medalie. De 20 de ani mă lupt pentru o medalie olimpică pe care nu am putut să o obțin. Am fost la patru ediții ale Jocurilor, iar acum nu pot să mă pronunț dacă voi mai merge la Los Angeles. Nu vreau să vorbesc la înfrângere, la nervi, sau la supărare. Probabil în decembrie o să iau o decizie dacă mă retrag sau voi mai continua patru ani. Acum pot doar să spun că, într-un fel, m-am săturat să încerc să câștig o medalie olimpică. Dar asta-i viața de sportiv. Câștigi, pierzi trebuie să mergi mai departe. Voi vedea cum voi procesa în timp această înfrângere”, a spus Alin Alexuc.

Urmareste-ne pe Google News

FOTO Accident! Un bărbat din Botoșani a intrat cu mașina într-un indicator, un parapet, apoi s-a răsturnat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *