Deputatul Marius Budăi, un nou atac la Valeriu Iftime: „Să își dea acordul pentru publicarea a tuturor contractelor dintre Consiliul Județean și firmele sale”

Președintele executiv al organizației din Botoșani a PSD, deputatul Marius Budăi, a lansat, luni, un nou atac la adresa liderului PNL, Valeriu Iftime. Budăi i-a cerut liderului liberal să își dea acordul pentru publicarea „transparentă” a tuturor contractelor dintre Consiliul Județean și firmele la care a fost sau este acționar.

De asemenea, Iftime a fost sfătuit să publice toate contractele pe care firmele sale le are cu administrațiile PNL din țară, dar, în același timp, să dea dovadă de transparență și toate ședințele politice să fie publice, în prezența presei.

Iată mesajul lui Budăi transmis pe Facebook:

„Am observat că domnul președinte ales, Valeriu Iftime, se plânge că nu este transparență la Consiliul Județean Botoșani pentru că presa nu asistă la discuțiile tehnice dintre decidenți și consultanți!

Explic aici un mod de lucru. Cât am fost ministru nu am primit nicio solicitare de la jurnaliști să fie de față la întâlnirile de lucru din minister. Însă de fiecare dată când ajungeam la o concluzie sau luam o decizie, organizam o conferință de presă și informam cetățenii. La fel a făcut și doamna președinte Doina Federovici după întâlnirea cu domnul Iftime.

Se poate accepta că noul președinte al CJ are o altă viziune. În acest caz însă, principiile de „transparență” pe care dumnealui le invocă în cazul altora trebuie să le aplice și în propria ogradă. Deci, pentru a demonstra că a fost un demers sincer și nu doar populism cu miză electorală, domnul Iftime are acum OBLIGAȚIA față de botoșăneni să facă următoarele:
1. Să permită accesul presei pe toată durata ședințelor de lucru ale PNL Botoșani. Să le transmită live, în mod „transparent” ca să le poată vedea toți botoșănenii;
2. Să își dea acordul pentru publicarea „transparentă” a tuturor contractelor dintre Consiliul Județean și firmele în care a fost sau este acționar, ca să știe contribuabilii din Botoșani câți bani din taxele plătite de dânșii au ajuns în conturile domnului președinte nou ales;
3. Să prezinte transparent câte sute de milioane de lei au încasat, de-a lungul timpului, firmele sale de la administrațiile PNL din alte județe ale țării. Ca să știe și botoșănenii că există o strânsă legătură între succesul domnului Iftime în afaceri și partidul din care face parte;
4. Să ceară imperativ conducerii centrale a PNL și prietenului său Nicolae Ciucă să nu mai organizeze întâlniri de lucru cu ușile închise la partid. Să fie de față jurnaliștii pe toată durata întâlnirilor PNL de la București sau din altă parte.
5. Să solicite miniștrilor PNL ca toate întâlnirile de lucru, absolut toate, să se desfășoare în prezența jurnaliștilor, așa cum a cerut dânsul la Botoșani!
Haideți domnule Iftime, faceți dovada că nu sunteți populist! Neindeplinirea oricăruia dintre punctele de mai sus, înseamnă că ați picat testul „transprenței”!
P.S.
Domnule Iftime, încă nu ați răspuns apelului meu de a vă lua angajamentul că firmele în care sunteți acționar nu vor câștiga niciun leu de la Consiliul Județean, cât timp veți fi președinte!

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Deputatul Marius Budăi, un nou atac la Valeriu Iftime: „Să își dea acordul pentru publicarea a tuturor contractelor dintre Consiliul Județean și firmele sale”

  1. BATI CAMPII,VEZI DE FIRMELE VOASTRE ABONATE LA PSD,CU COMISION GRAS PENTRU VOI,CE FAC TOT DE MINTUIALA,FIRMELE LUI EFTIMIE DIN CATE AM CITIT FAC LUCRARI DE CALITATE.TE CAM BAGI IN SEAMA,PRICEPUT LA TOATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *