FOTO & VIDEO Eleva din Botoșani care a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba Română, premiată de Primăria Botoșani

Eleva din Botoșani care a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba Română și a intrat la liceu fără a susține Evaluarea Națională a fost premiată de Primăria municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei i-a oferit o diplomă, flori, dar și o sumă de bani Mariei Macovei, elevă la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Tânăra nu a putut fi prezentă atunci când au fost premiate de primărie fetele de 10 la Bacalaureat.

Este unul dintre copiii care şi-au exprimat dorinţa de a obţine mai mult de la viaţă şi care, pentru a-şi îndeplini scopul, a luptat, zi de zi. Mai întâi, cu diabetul pe care îl are din naştere, dar care nu a împiedicat-o să devină un copil capabil să se bucure de viaţă, cu perioade bune sau mai puţin bune… cu probleme şi cu soluţii.

Măriuca a ales să se concentreze pe soluţii şi pe a-şi clădi viitorul dorit. De la orele online ale anului şcolar 2020-2021, la primii paşi pe drumul succesului (menţiune la etapa judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română din anul şcolar 2021-2022), Măriuca şi-a definit, treptat, obiectivele şi a avut curajul să-şi urmeze visul… în sute de ore de citit, de lucrat variante de subiecte, de rezolvat teme pentru şcoală, de mers la cursuri de chitară… astfel încât, în clasa a VII-a, s-a calificat la etapa naţională a celor trei concursuri legate de limba şi literatura română: Olimpiada de limba şi literatura română (premiul al II-lea la clasa a VII-a, la etapa naţională), Olimpiada „Lectura ca abilitate de viaţă” (menţiune la etapa naţională, nivelul 2, gimnaziu), „Cultură şi spiritualitate românească” (premiul al II-lea, la etapa naţională, clasa a VII-a).

În ultimul an de gimnaziu, Măriuca şi-a propus mai mult şi a reuşit să se depăşească pe sine: nu doar s-a calificat, din nou, la toate etapele naţionale ale celor trei concursuri, ci a obţinut premiul I la etapa naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *