O firmă din Botoșani a produs scaunele din tribunele VIP ale celebrei arene Roland Garros, dar și din sala de conferințe de la PSG

Scaunele de pe arena Roland Garros, fabricate la Botoșani

O firmă din județul Botoșani a produs scaunele din tribunele VIP ale celebrei arene de tennis Roland Garros, dar și din sala de conferințe de la stadionul formației Paris Saint Germain (PSG). Este vorba de societatea comercială Mobilier Delagrave SRL, cu sediul în Darabani, care produce scaune care se vând foarte bine în Franța sau Belgia.

Firma Mobilier Delagrave SRL este controlată de omul de afaceri francez Gerard Losson, cel care deține și fabrica de confecții Formens. Fabrica de la Darabani își desfășoară activitatea în spațiile fostei fabrici de confecții Cantex. Aici se produc atât renumitele scaune pentru stadioane, cât și scaune pentru sălile de spectacole, mobilier pentru căminele studențești și pentru școli, dar și mobilă la comandă pentru birouri, hoteluri sau spații comerciale.

A început ca o subsidiară a unei companii franceze specializată în producția de mobilier din 1865, dar între timp a devenit de sine stătătoare.

„Noi am început cu firm în România în 2018, cu un model de scaun și un model de masă. Se transfera materia primă semifabricată din Franța, efectuat o serie de operație, finalizam produsul și în exportam. Între timp, în 2019, domnul Losson a cumpărart firma și facem produse de la un capăt la alta”, a declarat, pentru BotosaniNews, directorul general al fabricii, Răzvan Agrigoroae.

În portofoliul firmei botosanene mai figurează și auditoriul Operei Naționale din Bordeaux sau Teatrul „Le Quai” din Angers.

Mobilier Delagrave SRL a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei. În prezent, societatea din Darabani oferă locuri de muncă pentru aproximativ 150 de persoane, atât în capacitatea de producție de la Darabani, cât și în cea de la Dorohoi.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *