FOTO & VIDEO Prima ediție a Forumului orașelor mici din România, la Darabani, în prezența secretarului general al Guvernului, Mircea Abrudean

Prima ediție a Forumului orașelor mici din România are loc, sâmbătă, 3 august, la Darabani. Este un eveniment dedicat primarilor, viceprimarilor, urbaniștilor, managerilor de investiții din primăriile a 25 de orașe mici ale României. La acest forum participă și secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, experți din Guvernul României, Banca Mondială, Ordinul Arhitecților din România, Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor, Universitatea din București, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est și UrbanizeHub.

Prima ediție a Forumului orașelor mici din România, respectiv cele sub 50.000 de locuitori, are loc în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Nordului.

„Orașele mici au o dinamică aparte, iar conversația despre dezvoltarea lor merită un spațiu al ei, unde cei care au responsabilități sau preocupări în acest sens să se poată întîlni și conecta, să învețe unii de la alții, să se inspire unii pe alții și să colaboreze între ei. Darabani, un oraș mic, cel mai nordic al României, situat la granița Uniunii Europene cu Moldova și cu Ucraina, într-una dintre cele mai slab dezvoltate regiuni ale Uniunii Europene, dar cu rezultate concrete obținute în ultimul deceniu în urma colaborării dintre administrația publică și comunitate, este un loc simbolic foarte potrivit pentru un prim Forum al Orașelor Mici din România”, susțin organizatorii.

 

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *