Nu mai puțin de șapte asocieri de firme s-au înscris la licitația pentru realizarea șoselei ocolitoare a municipiului Botoșani, etapa I, de la Lebăda cu descărcare în zona Baisa. Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoșani, a declarat că printre cei înscriși se numără și constructori importanți din domeniu..
Pe 18 august avem termenul de deschidere al ofertelor dar este posibil să fie nevoie de clarificări sau contestații. Teoretic noi pe 18 august avem desemnat câștigătorul. Sunt constructori puternici iar unii dintre ei vor lucra în parteneriat cu firme din Botoșani” a spus Florin Egner.
În cazul în care nu vor fi contestații, lucrările vor începe anul acesta Șoseaua va avea o lungime de 10 km, cu o valoare de 60 de milioane de euro.
Miercuri, 31 iulie, a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și pentru etapa a doua a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani, care va avea o lungime de 12,5 kilometri. Investiția se ridică la peste 100 milioane euro, dublu față de prima variantă a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani.
”Avem în analiză ofertele pentru etapa I a Șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani și în cel mai scurt timp posibil, se estimează în august, vom avea un câștigător. Dar, în acest timp, am demarat procedurile pentru continuarea acestui proces ambițios pentru municipiul Botoșani și pentru zona metropolitană și iată, astăzi semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua a acestei șosele ocolitoare a municipiului Botoșani, pe care o estimăm a avea o lungime de 12,5 km, iar valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate este de 8, 6 milioane lei. Termenul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate este de șase luni, termen după care vom avea trei variante, după care va trebui să le analizăm și să le votăm. Cea mai optimă variantă va conduce la o temă de proiectare pentru proiectul tehnic, proiect tehnic plus execuție, estimăm noi, pentru cea de-a doua etapă, o investiție foarte mare pentru zona metropolitană, pentru municipiul Botoșani, estimată de către colegii mei la o valoare de 554 milioane lei, adică aproximativ 118 milioane euro. Dacă pentru etapa I avem o valoare estimată de 60 milioane euro, pentru etapa a doua, legătura dintre Botoșani, de zona Lebăda, respectiv satul Victoria comuna Stăuceni este de 118 milioane euro”, a declarat primarul Cosmin Andrei.