O nouă decizie a instanței în cazul tânărului din Botoșani care a violat și ucis o fetiță de opt ani

O nouă decizie a instanței luată în cazul tânărului din județul Botoșani care a violat și ucis o fetiță de opt ani. Petrică Hlibac a primit, miercuri, un nou mandat de arestare pentru încă 30 de zile, în baza unei decizii adoptate de Tribunalul Botoșani. Botoșăneanul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, viol asupra unui minor și lipsire de libertate.

Solutia pe scurt: Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispozițiile art. 207 alin. 2 Cod procedură penală. În temeiul dispoziţiilor art. 348 raportat la art. 207 alin. 2 Cod procedură penală, cu referire la art. 207 alin.6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 46 din data de 25 mai 2024 pronunţată în dosarul nr. 942/40/2024 al Tribunalului Botoșani, faţă de inculpatul HLIBAC PETRICĂ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de omor calificat, viol asupra unui minor și lipsire de libertate, fapte prevăzute și pedepsite de art. 188,189 alin. 1 lit. d, h și i din Cod penal, art. 218 1 alin 1,2 C. penal și art. 205 alin 1,3 lit. b C. penal cu aplic . art. 38 alin. 1 C. penal. În temeiul art. 207 alin. 4 Cod de procedură penală, menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul HLIBAC PETRICĂ urmând ca în termen de 30 zile, judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 31 iulie 2024.

Individul, trimis în judecată luni

Decizie importantă luată luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal în cazul tânărului din Botoșani care a violat o fetiță de opt ani și apoi a ucis-o. Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, preventiv a lui Petrică Hlibac, în vârstă de 32 de ani, din comuna Albești, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat”, „viol săvârșit asupra unui minor” și „lipsire de libertate în mod ilegal”.

Pe 24 mai 2024, în jurul orei 20.30, botoșăneanul a dus victima în vârstă de opt ani, prin constrângere fizică și împotriva voinței acesteia, în apropierea casei sale, într-o zonă cu vegetație înaltă, unde a întreținut raporturi sexuale orale, normale și anale cu aceasta. Apoi, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, a transportat-o pe o distanță de aproximativ 100 m, într-o lizieră de salcâmi, unde a întreținut din nou raporturi sexuale cu aceasta, ulterior omorând-o prin sugrumare.

Potrivit procurorilor, activitatea infracțională a lui Petrică Hlibac s-a desfășurat pe o durată de aproximativ două ore, timp în care victima a fost lipsită de libertate.

Individul, care se afla sub influența alcoolului, este unchiul fetiței.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *