FOTO & VIDEO Zeci de copii dintr-o parohie din Botoșani participă la școala de vară „Colț de rai”. Tinerii au parte de activități distractive

Zeci de copii din Botoșani participă la Școala de vară „Colț de Rai” de la biserica Sfântul Antonie cel Mare din Botoșani, sub coordonarea preotului Dumitru Butnariuc. Un număr de 80 de copii, din parohie, dar nu numai, alături de cadre didactice cu experiență,  desfășoară diverse activități distractive cu ajutorul voluntarilor. Cursurile se țin săptămâna aceasta (de la ora 9 la ora 12, cu profesorii si voluntarii, iar de la 17 la 18/ de la 17 la 19 copiii sunt invitati din nou la activități cu voluntarii). Duminică, 4 august, de la ora 16 la 18, are loc festivitatea de premiere. Nu se percepe nicio taxă de participare, iar cei mici se bucură și de prezența unor invitați speciali precum reprezentanți ai Centrului de Tradiții Vorona, Floricika Clovnicika.

Cadrele didactice care iau parte la aceste acțiuni sunt: Țipirigan Emilia, Dănilă Florentina, Motriuc Andreea, Avram Anamaria, Chiriac Adriana, Anghel Andreea, Mateiuc Ancuța, Gavrila Cătălina și Bompa Anca. Elevii din intervalul de vârstă 6-14 ani participa cu mare drag la diversele activități pregătite de cadrele didactice. Tinerii sunt împărțiți în grupe de pana la 10 elevi, pentru a se putea lucra calitativ cu ei, în funcție de vârstă.

Dimineața se energizeaza cu voluntarii pe diferite ritmuri muzicale iar apoi încep activitățile propuse. Sunt activități practice, distractice, adaptate vârstei, de la jocuri sportive, la jocuri de logica, confecționare de diferite lucrări prin tehnici diverse(pictura, lipire etc.). Elevii sunt încurajați sa lucreze în echipa.

Urmareste-ne pe Google News

Astăzi au învățat cum se țese, cum se confecționează diferite obiecte de artizanat, au dansat pe melodii populare alături de reprezentați ai Centrului de Tradiții Vorona.

„Elevii sunt foarte încântați deoarece aici le suntem mai mult prieteni, iar voluntarii devotați chiar au reușit sa creeze o relație foarte apropiata cu ei, dar și cu noi bineînțeles. Părintele Butnariuc Mitica este în permanență acolo și veghează activitatea, ba chiar are și dumnealui grupe cu care lucrează, le răspunde la diferite întrebări legate de aria religioasa, participa la activități ludice”, ne-a mărturisit Anamaria Avram, învățătoare la Liceul Pedagogic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *