FOTO Cum arată gospodăria unei bunici din Botoșani la 108 ani. Doamna Maria își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere

O bunică din județul Botoșani a împlinit, joi, 1 august, vârsta de 108 ani. Este vorba de Maria Prisacariu, din comuna Durnești, o bătrânică care locuiește singură într-o căsuță cochetă și are grijă de păsările pe care le crește în propria curte, dar și de grădină.

Bunica Maria și-a pierdut soțul în război, iar de atunci nu s-a mai recăsătorit. A crescut singură trei copii, dar din păcate doi dintre aceștia au murit în urmă cu câțiva ani. Mai are o fată, de 90 de ani, care locuiește la Iași.

„Trăiește singură într-o casă de 150 ani perfect conservată. Își îngrijește grădina și găinile, stă de vorbă și povestește diferite întâmplări cunoscuților. Istoria este la ea acasă în satul Durnești”, a mărturisit primarul comunei, care a mers să o felicite de ziua sa și i-a oferit o sumă de bani din partea Primăriei.

Și preotul din sat a fost să o viziteze de ziua sa și i-a făcut o rugăciune cu acest prilej. Bunica Maria mănâncă doar ceea ce are în gospodărie și nu ia niciun medicament. De altfel, de puțin timp a început să se plângă că o dor puțin picioarele, dar până acum nu a acuzat nicio durere.

A muncit toată viața, a trăit frumos, cu dragoste de Dumnezeu și cu respect față de cei din jurul său. A prins vremurile în care omenia era mai presus de orice. Mereu s-a înțeles cu vecinii, iar astăzi, chiar una dintre vecinile sale o vizitează frecvent și o mai ajută dacă mai are nevoie.

De-a lungul timpului, mulți dintre cei alături de care a trăit și a creat amintiri s-au prăpădit, dar bunica Maria nu s-a lăsat doborâtă de pierderea lor. Își trăiește anii cu demnitate și poate fi un exemplu de urmat pentru mulți dintre tinerii din ziua de astăzi care fug de responsabilitate.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “FOTO Cum arată gospodăria unei bunici din Botoșani la 108 ani. Doamna Maria își sărbătorește, astăzi, ziua de naștere

  1. La multi ani cu sanatate !
    Sunteti o doamna deosebita, la acesta frumoasa varsta!
    RESPECTUL MEU SI AL COMUNITATII IN CARE TRAITI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *